Τα φώτα στρέφονται στο Τορόντο

Τα φώτα στρέφονται στο Τορόντο

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί τα φώτα στη Μόστρα της Βενετίας να έσβησαν, όμως το ενδιαφέρον των κινηματογραφόφιλων μεταφέρεται κατευθείαν στο Τορόντο του Καναδά.

Εκεί το μεγαλύτερο επί αμερικανικού εδάφους φεστιβάλ συγκεντρώνει πλήθος σταρ αλλά κυρίως αξιόλογων ταινιών, πολλές από τις οποίες θα κονταροχτυπηθούν τους επόμενους μήνες για τις προτιμήσεις του κοινού και τις οσκαρικές υποψηφιότητες.

Τις τελευταίες ημέρες οι συζητήσεις κινήθηκαν γύρω από το φιλμ του Τζέιμς Μαρς πάνω στα νεανικά χρόνια του κορυφαίου φυσικού Στίβεν Χόκιν και τη γνωριμία με τη σύζυγό του. Οι κριτικές γύρω από την ταινία –και ειδικά την ερμηνεία του Εντι Ρεντμέιν– είναι εξαιρετικές, ενώ η βιογραφία μιας τέτοιας προσωπικότητας προκαλεί αναμφίβολα ενδιαφέρον.

Επιστροφές

Στο φετινό φεστιβάλ έχουμε επίσης και κάποιες σημαντικές επιστροφές κινηματογραφιστών, οι οποίοι είχαν αρκετό καιρό να δηλώσουν την παρουσία τους.

Τέτοιος είναι ο Γάλλος Ρεζί Βαρνιέ («Ινδοκίνα»), ο οποίος στο ίδιο κλίμα παρουσιάζει το «The Gate», ενώ επιστροφή έχουμε και από τον ανεξάρτητο Χαλ Χάρτλεϊ με το «Ned Rifle». Τέλος, ο Γερμανός Κρίστιαν Πέτσολντ («Barbara») ασχολείται με τις συνέπειες του Ολοκαυτώματος στο θρίλερ του με τίτλο «The Phoenix».

Στα υπόλοιπα, ο Ορεν Μόβερμαν σκηνοθετεί τον Ρίτσαρντ Γκιρ στο κοινωνικό δράμα «Time out of mind» και ο Κρις Ροκ γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε ένα στόρι γύρω από τη ζωή ενός κωμικού, ενώ στην ταινία εμφανίζονται δεκάδες ακόμα δημοφιλείς κωμικοί όπως ο Ανταμ Σάντλερ και ο Τζέρι Σάινφελντ.

Οσο για την ελληνική παρουσία, αν και όχι τόσο πολυπληθής όπως πέρυσι, είναι αναμφίβολα εκεί αφού το πολύ αξιόλογο «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα θα παρουσιαστεί και σε αυτό το διεθνές φεστιβάλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή