«Star Wars» με γάμους, χαρές και ρεκόρ…

«Star Wars» με γάμους, χαρές και ρεκόρ…

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Την Παρασκευή έχουμε Χριστούγεννα», παρατήρησα μάλλον μηχανικά, μιλώντας εχθές στο τηλέφωνο με έναν φίλο. «Δεν με νοιάζει η Παρασκευή καθόλου, την Πέμπτη βγαίνει το “Star Wars”», ήρθε η απάντηση του άλλου και με αποστόμωσε. Λογικό. Πέρα από την Ελλάδα και μερικές ακόμα χώρες, στις οποίες ο νέος «Πόλεμος των άστρων: Η Δύναμη ξυπνά» κυκλοφορεί μεθαύριο, ο υπόλοιπος κόσμος ζει ήδη σε ρυθμούς…διαστημικούς. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου έκανε το καθιερωμένο briefing στους δημοσιογράφους περιστοιχισμένος από δύο Startroopers, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα προς το τέλος της ομιλίας του ζήτησε συγγνώμη διότι έπρεπε να φύγει για να προλάβει την πρεμιέρα. H Χίλαρι Κλίντον, τέλος, στο πρόσφατο ντιμπέιτ των Δημοκρατικών, ήταν ξεκάθαρη: ευχήθηκε η «Δύναμη» να μας συνοδεύει όλους.

Οι Αμερικανοί πολιτικοί εκφράζουν απλώς τη γενικότερη τάση. Στις ΗΠΑ, το πρώτο Σαββατοκύριακο η ταινία άνοιξε με 248 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις. Ρεκόρ και στη Βρετανία, όπου τα 9 εκατ. λίρες ξεπέρασαν κατά περίπου 3 εκατ. την προηγούμενη επιτυχία του Tζέιμς Μποντ «Skyfall». Στο σύνολο των μέχρι τώρα προβολών, το «Star Wars» έχει φτάσει περίπου τα 550 εκατ. δολάρια, ποσό που το φέρνει περίπου στο ίδιο επίπεδο με τον καλοκαιρινό εισπρακτικό θρίαμβο του «Jurassic World». Η διαφορά είναι πως το διαστημικό έπος του Τζ. Τζ. Αμπραμς έπιασε αυτή την επίδοση χωρίς να έχει ενσωματωθεί ακόμα η γιγαντιαία αγορά της Κίνας, στην οποία το φιλμ κυκλοφορεί στις 9 Ιανουαρίου. Και για εκεί πάντως έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία. Πριν από μερικούς μήνες 500 Stormtroopers έκαναν την εμφάνισή τους πάνω στο Σινικό Τείχος, ενώ όλες οι προηγούμενες ταινίες της σειράς έγιναν διαθέσιμες στο Διαδίκτυο, προκειμένου οι κάπως «άμαθοι» Κινέζοι να μπουν στο κλίμα.

Ο «Πόλεμος των άστρων» ωστόσο δεν είναι απλά μια ταινία που κάνει εισιτήρια. Ενισχυμένη από τους φανατικότερους ίσως θαυμαστές οποιουδήποτε κινηματογραφικούς franchise, η κυκλοφορία του φιλμ συνοδεύεται από έναν κανονικό καλτ Αρμαγεδδώνα. Μεταξύ άλλων εκδηλώσεων, στο Λος Αντζελες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε πλατεία για μια μάχη-γιορτή με πολύχρωμα φωτόσπαθα. Λίγο παρακάτω ένα ζευγάρι παντρευόταν την ώρα που περίμενε στην ουρά του σινεμά…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή