Λίγα δίνεις, πολλά παίρνεις

Λίγα δίνεις, πολλά παίρνεις

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ξενάγηση στο νησί όπου γυρίστηκε το “Mamma Mia”!». Στη Σκόπελο διαφημίζουν κάθε διαδρομή του κινηματογραφικού συνεργείου, το ίδιο και στην Νταμούχαρη του Πηλίου. Οι Βορειοευρωπαίοι που φτάνουν για διακοπές ώς εκεί θέλουν να ζήσουν οι περισσότεροι κάτι από τη χαρά της Μέριλ Στριπ και του γάμου της κινηματογραφικής της κόρης. Οι ντόπιοι υπολογίζουν την αύξηση τουρισμού που έφερε στον τόπο τους η προβολή της ταινίας, ενώ το εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη έγινε όνειρο πολλών ερωτευμένων.

Στην Κεφαλονιά ακόμη θυμούνται τις δόξες που έζησε το νησί μετά την προβολή της ταινίας «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι» με τον Νίκολας Κέιτζ και την Πενέλοπε Κρουζ.

Πριν από λίγες ημέρες, η προβολή της ταινίας «Jason Bourne» του Πολ Γκρίνγκρας ξεκίνησε ένα ακόμη κύκλο συζητήσεων: γιατί η χώρα μας διώχνει τους ξένους παραγωγούς;

Η περιπέτεια του Ματ Ντέιμον στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης γυρίστηκε όχι στην Αθήνα που καιγόταν πριν από λίγα χρόνια, αλλά στην Ισπανία, που φρόντισε να διαμορφώσει έτσι το τοπίο, ώστε να μην χάσει τέτοιες ευκαιρίες. Ο,τι δίνεις σε αυτές τις περιπτώσεις το παίρνεις εις διπλούν.

Από το 2004 οι υπουργοί και υφυπουργοί Πολιτισμού που πέρασαν από την οδό Μπουμπουλίνας υπόσχονταν να αλλάξουν τα δεδομένα, να δώσουν φορολογικά κίνητρα μήπως και δελεάσουν τους ξένους παραγωγούς, αν και κατά βάθος οι περισσότεροι απ’ αυτούς ονειρεύονταν να έρθει στα μέρη μας το Χόλιγουντ. Αλλά στην Ελλάδα καλά καλά δεν διευκολύνονται ούτε οι ελληνικές συμπαραγωγές. Ανεξήγητη γραφειοκρατία, ασυνεννοησία, καχυποψία.

Το ελληνικό φως που πολλοί αναζητούν και οι λήψεις στα μνημεία μοιάζει πολυέξοδη χρονοβόρα περιπέτεια. Ετσι βλέπουμε τον Ματ Ντέιμον να τρέχει με τη μοτοσικλέτα του στη… Σταδίου που στήθηκε στην Ισπανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή