Η Ενωση Ηθοποιών «δείχνει» τα Οσκαρ

Η Ενωση Ηθοποιών «δείχνει» τα Οσκαρ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι αληθινά ακατανόητο πώς η ταινία που πάει να γίνει φαβορί στη φετινή οσκαρική κούρσα, με τρία βασικά βραβεία περίπου κλειδωμένα, προβάλλεται στην Αθήνα μονάχα σε δύο αίθουσες. Το «Τρεις πινακίδες έξω από το Εμπινγκ, στο Μιζούρι», που πρωταγωνίστησε και στη χθεσινή απονομή των βραβείων της Ενωσης Ηθοποιών, είναι σίγουρα από τις ταινίες της χρονιάς. Στην εκδήλωση που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας απέσπασαν διακρίσεις τόσο η πρωταγωνίστριά του Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, για τον Α’ γυναικείο ρόλο όσο και ο Σαμ Ρόκγουελ (Β΄ ανδρικός), για ένα ρόλο που πάντως μοιάζει περισσότερο για βασικός. Εκτός αυτών, η ταινία τιμήθηκε και για τη συνολική απόδοση του καστ της, που κρίθηκε κορυφαία ανάμεσα στους ανταγωνιστές της.

Στα υπόλοιπα των βραβεύσεων, αναμενόμενη ήταν η επικράτηση του Γκάρι Ολντμαν –είναι επίσης ακλόνητο φαβορί για τα Οσκαρ– στον Α΄ ανδρικό ρόλο για την ερμηνεία του ως Ουίνστον Τσώρτσιλ στην «Πιο σκοτεινή ώρα». Η καλύτερη δεύτερη γυναικεία ερμηνεία πήγε στην εξαιρετική Αλισον Τζάνεϊ του «I, Tonya», ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και τα βραβεία για τις τηλεοπτικές σειρές. Εκεί η «βασίλισσα» Κλερ Φόι του «The Crown» επικράτησε έναντι της Ελίζαμπεθ Μος, η οποία εθεωρείτο φαβορί για τον ρόλο της στο «Handmaid’s Tale», ενώ η αντίστοιχη ανδρική διάκριση πήγε στον Στέρλινγκ Μπράουν του «This Is Us».

Ιδιαίτερη μνεία πάντως –και πρόγευση για όσα θα δούμε στα Οσκαρ– αξίζει στους συμβολισμούς της βραδιάς, καθώς και στους λόγους των πρωταγωνιστών. Σε μια τελετή, όπου την παρουσίαση των βραβείων ανέλαβαν αποκλειστικά γυναίκες, η Νικόλ Κίντμαν ξεχώρισε με την τοποθέτησή της για τις συναδέλφους της άνω των 40 ετών, οι οποίες όπως είπε «παίρνουν επιτέλους τους ρόλους που τους αξίζουν», ενώ κάλεσε τη βιομηχανία να συνεχίζει να στηρίζει τις ιστορίες τους.

Ο Μόργκαν Φρίμαν

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι περισσότερες από τις παρουσιάστριες, παρόλο που το standing ovation της βραδιάς ήρθε για έναν άνδρα· συγκεκριμένα τον Μόργκαν Φρίμαν, ο οποίος τιμήθηκε για το σύνολο της προσφοράς του στην έβδομη τέχνη, εν μέσω γενικής αποθέωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή