ΧΟΡΟΣ

Πρόσκληση σε… χορό από την Κρατική Σχολή

10s10ksot

Επιμένοντας σε διεθνή πρότυπα και πρακτικές του χορού, η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) έχει πολλάκις αναδειχθεί ως φυτώριο πολυσχιδών καλλιτεχνών με άρτια εκπαίδευση. Η εξωστρέφεια είναι πλέον ο ενδεικτικός τρόπος επικοινωνίας των τεχνών με το κοινό τους και η ΚΣΟΤ το γνωρίζει αυτό καλά. Ετσι, για 13η χρονιά φέτος, διοργανώνει το Open Studio, σε μία προσπάθεια να δώσει στο κοινό που ενδιαφέρεται για τον χορό και τους χορευτές μία γεύση από το αύριο.

Φέτος, ο θεσμός έχει συνοδευτικό τίτλο «De profundis / Εκ βαθέων» και στο black box της ΚΣΟΤ παρουσιάζονται demo χορευτικών τεχνικών, αποσπάσματα ρεπερτορίου, διεθνείς συνεργασίες και χορογραφική δουλειά των σπουδαστών από το μάθημα της χορογραφίας. Στη φετινή διοργάνωση, θα συμμετάσχει η Joanna Wicherek, κλασική πιανίστρια με πλείστες όσες βραβεύσεις και συνεργασίες διεθνώς, σε συνεργασία με τη Νανά Βάχλα σε μια μουσική περφόρμανς.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζοντας τον θεσμό που ξεκίνησε πέρυσι, στον χώρο της ΚΣΟΤ διοργανώνεται έκθεση με τα portfolio των σπουδαστών πάνω στο μάθημα της χορογραφίας. Σκοπός της έκθεσης, το κοινό να έρθει σε άμεση επαφή με το χτίσιμο της εκπαιδευτικής και καλλιτεχνικής σκευής των φοιτητών κατά την τριετή τους φοίτηση, ενώ, ταυτόχρονα, παρουσιάζεται η ερευνητική διάσταση της χορογραφίας ως γνωστικού αντικειμένου.

​​ΚΣΟΤ, Ομήρου 55, Κολωνάκι. 19 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου, στις 21.00. Απαραίτητες κρατήσεις στα τηλέφωνα 210-36.12.263 και 210-36.24.249.