Οι «Σάιμον και Γκαρφάνκελ» στην Αθήνα

Οι «Σάιμον και Γκαρφάνκελ» στην Αθήνα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα χρόνια που έχουν περάσει από τις μεγάλες τους επιτυχίες δεν έχουν ξεθωριάσει τη δυναμική τους. Αντιθέτως, λειτουργούν ενισχυτικά στη μελαγχολική ατμόσφαιρα που δημιουργείται με τα τραγούδια τους. Η διαφορά των Simon & Garfunkel, όπως είναι γνωστό το δίδυμο Πολ Σάιμον και Αρτ Γκαρφάνκελ, από άλλες μπάντες και θρύλους της μουσικής είναι ότι έμειναν μαζί σχετικά λίγο, αλλά κατάφεραν να δημιουργήσουν διαχρονικές μπαλάντες, που όλοι έχουμε λίγο πολύ σιγοτραγουδήσει. Οταν ηχογράφησαν το τραγούδι «The sound of silence» για πρώτη φορά το 1964, το αποτέλεσμα ήταν μια εμπορική αποτυχία που ανάγκασε τους δύο καλλιτέχνες να χωρίσουν. Επρεπε να περάσει ένας χρόνος μέχρι να «ανακαλυφθεί» από τα ραδιόφωνα και να φτάσει στην κορυφή των τσαρτς.

Η ιστορία των Simon & Garfunkel και τα διάσημα τραγούδια τους έγιναν μουσική παράσταση από το West End του Λονδίνου, η οποία φιλοξενείται απόψε και αύριο Σάββατο στο Gazarte. Μαζί με το σπάνιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό που ξεκινάει από τα πρώτα χρόνια της πορείας τους και καταλήγει στον δραματικό χωρισμό τους το 1970, η μπάντα του West End θα παίζει ζωντανά τις μεγάλες τους επιτυχίες, όπως τα «Mrs Robinson», «Bridge over troubled water», «The boxer» κ.ά.

​​«Simon & Garfunkel Story», Gazarte, Boυτάδων 34.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή