ΜΟΥΣΙΚΗ

15ο Διεθνές Φεστιβάλ Αίγινας με εξαίσιες μουσικές και μέτρα

eph

Εδώ και 14 χρόνια το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού. Eίναι το ετήσιο αυγουστιάτικο ραντεβού για πολλούς φιλόμουσους, που το στηρίζουν σταθερά και το αγαπούν.

Το φετινό καλοκαίρι, όλοι γνωρίζουμε ότι οι συνθήκες είναι διαφορετικές, εν πολλοίς πρωτόγνωρες, γι’ αυτό και αποκτά ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, η πιανίστρια Ντόρα Μπακοπούλου, δεν καταβάλλεται από τις αντίξοες συνθήκες: επιμένει και τολμάει να πραγματοποιήσει και φέτος, για 15η χρονιά, το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας στον τόπο όπου γεννήθηκε, στην παραλία της Αύρας. Στέλνοντας μέσω της μουσικής, αλλά και του επιλεγόμενου για το φεστιβάλ τίτλου «Βγάζει η θάλασσα κρυφή φωνή, φωνή που μπαίνει μες στην καρδιά μας και την συγκινεί και την ευφραίνει» –δάνειο από το ποίημα του Κ. Π. Καβάφη «Φωνή απ’ την θάλασσα»–, ένα μήνυμα αισιοδοξίας.


Η καλλιτεχνική διευθύντρια Ντόρα Μπακοπούλου επιμένει και τολμά, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας.

Ελληνες, κυρίως, καλλιτέχνες της κλασικής μουσικής, της τζαζ και του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού θα χαρίσουν και πάλι πέντε όμορφες βραδιές, από την Τρίτη 18 έως την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020, στο πιστό κοινό του φεστιβάλ. Οπως, όμως, ήδη αναφέραμε, οι συνθήκες είναι διαφορετικές φέτος, απαιτούν από όλους προσοχή και υπεύθυνη στάση – κυρίως από τους διοργανωτές.

Ως εκ τούτου, το 15ο Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας λαμβάνει όλα τα έκτακτα μέτρα κατά της διάδοσης της COVID-19. Σε αυτό το πλαίσιο, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα κατά την είσοδο και την έξοδό τους από τον χώρο των συναυλιών και έως την τοποθέτησή τους στις θέσεις τους, όπως και να προσέρχονται μισή ώρα πριν από την ώρα έναρξης της συναυλίας, για την αποφυγή συνωστισμού. Με την τήρηση αυτών των οδηγιών του ΕΟΔΥ, υπό το φως της αυγουστιάτικης Σελήνης και με εξαίσιες μουσικές, όλα θα πάνε καλά.

Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, με τη «Σονάτα του αποχαιρετισμού» του Μπετόβεν, από τον πιανίστα Ντανιέλ Πίλκινγκτον. Για το πλήρες πρόγραμμα, www.aeginamusicfestival.com.