Ενα εικοσιτετράωρο με τους Opera Chaotique

Ενα εικοσιτετράωρο με τους Opera Chaotique

3' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

07.00
Κεραμεικός. Τέτοια ώρα ξυπνάει ο Χρήστος. Ακούει και στο Βούντου. Μήνες τώρα έχει καθιερώσει το πρωινό ξύπνημα. Οπως οι γέροι δηλαδή! Αν δεν βγει για περίπατο, θα πάει κατευθείαν στο πρωινό και μετά στον καφέ. Η γυναίκα του ξυπνάει αργότερα φυσικά και τα βρίσκει όλα έτοιμα! Πρωινός καφές σε καφενείο στη γειτονιά, είναι η αγαπημένη τους συνήθεια.
 
08.30
Τσεκάρει mail, Facebook και δύο-τρία sites, αλλά προσπαθεί να μην του παίρνουν πάνω από λίγα λεπτά. Ξεκινάει το ζέσταμα και μετά τη μελέτη στα ντραμς. Ταρατατζούμ! Από την άλλη πλευρά, στο Θησείο, στις 10.04 ανοίγει τα μάτια του ο Τένορμαν, κατά κόσμον Γεώργιος. Αυτόν τον καιρό που δεν έχουμε παραστάσεις λόγω της κατάστασης, το πρώτο πράγμα που κάνει για 5 λεπτά είναι να δει την κίνησή του στο σκάκι. Πρωινό, μέλι αμυγδαλοβούτυρο κτλ. και τσαγάκι μαζί με μελέτη, είτε για τις καινούργιες παραστάσεις (κάποτε θα γίνουν), είτε γράφοντας το πρώτο του βιβλίο (που θα εκδοθεί το 2021) με τη συνοδεία του Μπαχ ή του Ραχμάνινοφ. Ξέρουμε τι σκέφτεστε, πολλή κουλτούρα για πρωί! Φυσικά λίγο χάζεμα στο Διαδίκτυο το οποίο δεν θα το αναφέρουμε πάλι γιατί, όπως όλοι, μπορεί ανά πάσα στιγμή να συμβεί ανάμεσα στις δουλειές του σπιτιού.
 
12.30
Απέναντι ο Χρήστος κάνει μερικές ασκήσεις που μπορείς να τις πεις και γυμναστική. Μετά πίνει τον δεύτερο και τελευταίο καφέ της ημέρας. Χαζεύει λίγο στο Ιντερνετ και αν δεν έχουμε πρόβα αρχίζει την άλλη μεγάλη του αγάπη, τη ζωγραφική. Μολύβι και λίγο χρώμα. Προπαρασκευαστικά σχέδια για το αριστούργημά του! Πρόσφατα έκανε την αυτοπροσωπογραφία του. Τρόμαξε! Θα έπρεπε όμως να έχει συνηθίσει τον εαυτό του τόσα χρόνια…
 
12.58
Ο Γιώργος συνεχίζει να γράφει το βιβλίο του μέχρι να ζαλιστεί! «Η συγγραφή με έχει απορροφήσει πολύ και μου δίνει μια διέξοδο έκφρασης, είναι ένα όμορφο ταξίδι». Και τώρα που γράφουμε αυτό το κείμενο πάλι Μπαχ ακούει. «Εσύ Χριστό κι εγώ Αλλάχ, όμως κι οι δυο μας αχ και Μπαχ».
 
14.30
Ωρα για μαγείρεμα. Σπεσιαλιτέ του Χρήστου το αφρικάνικο παστίτσιο με καραμελωμένα ζυμαρικά, θα το έκανε, αλλά αρκείται στα σκέτα ζυμαρικά με πέστο ή ρύζι με κονσέρβα τόνο. Τα Σαββατοκύριακα ίσως φάει έξω, συχνά σε αγαπημένο στέκι στη γειτονιά του. Ο Γιώργος κάνει διάλειμμα από την κουλτούρα για μια βόλτα στο κέντρο για δουλειές. Ακούει αθλητικό ράδιο από τη Σαλονίκη για να μαθαίνει τα νέα του Αρη ενώ κάνει βαράκια, «ναι έχω δύο βαράκια ροζ κι ένα πράσινο». Κάνει δέκα κάμψεις για να κοροϊδέψει τον εαυτό του και πάντα σκέφτεται την αδερφή του και τον ανιψιό του να τον περιγελούν και γελάει μόνος καθώς πέφτει κάτω από την εξόντωση.
 
15.34
Παίζει σκάκι στο Διαδίκτυο ή πάει στο στέκι του κάπου στο Θησείο για να παίξει με έναν φίλο, άλλο κόλλημα κι αυτό με το σκάκι! Από την άλλη, κατά τις 4 ο Χρήστος παίρνει τη σιέστα του. Πάλι όπως οι γέροι δηλαδή! Τα καταφέρνει για καμιά ώρα, αν δεν περάσει κάποιος φασαριόζος απέξω ή αν δεν τον απασχολεί έντονα κάτι.
 
17.30
Αν και η έμπνευση και οι ιδέες έρχονται όλη τη μέρα (και τη νύχτα), αυτή είναι η ώρα που τα βάζει σε μια σειρά και τα δουλεύει. Τραγούδια και στιχάκια, κείμενα και παραστάσεις παίρνουν κάποιου είδους μορφή. Αλλοτε ακούγοντας μουσική και άλλοτε με πλήρη ησυχία, που διακόπτουν οι ήχοι της πόλης, μια γειτόνισσα θα πει ένα γεια, μια θορυβώδης παρέα θα περάσει, κάποιος γνωστός. Ενώ ο Γιώργος θα παίξει πιάνο ή θα γράψει κάτι. Ισως πιει κακάο στο στέκι με κάποιον φίλο ή φίλη ή την κοπέλα του και ίσως περπάτημα στη γειτονιά του.
 
19.00
Κεραμεικός. Ερχεται η Μάγδα από τη δουλειά. Ο Χρήστος κρύβεται αλλά τον ξετρυπώνει αμέσως! Βγαίνουν για περίπατο στο κέντρο, συνήθως από Διον. Αρεοπαγίτου, και αν δεν δουν κάποιους φίλους ή δεν πάνε σε κάποιο αγαπημένο στέκι (όταν είναι ανοιχτά…), γυρνάνε σπίτι για κρασί και ταινία. Στις 21.12 περίπου είναι η ώρα για την αγαπημένη συνήθεια του Γιώργου με την Ελενα, κεράκια, φαγητό και ταινία ή σειρά, ή εκείνη ζωγραφίζει κι αυτός λύνει κανένα γρίφο στο σκάκι (ναι, πάλι).
 
11.59
Κάπου εκεί, Χρήστος και Μάγδα πάνε προς το κρεβάτι. Το βρίσκουν με την πρώτη. Μία ώρα και 3 λεπτά αργότερα σε ένα άλλο σπίτι, περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση και για τους άλλους δύο.
 
Οι Opera Chaotique κυκλοφόρησαν πρόσφατα τον νέο τους δίσκο με τίτλο «Στων Διακαμένων σας Χειλιών την άκρη», με τη συμμετοχή του Μίλτου Πασχαλίδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή