Η νέα γενιά μουσικών ξετυλίγει το ταλέντο της

Η νέα γενιά μουσικών ξετυλίγει το ταλέντο της

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη φωτογράφιση σπρώχνονται και αγκαλιάζονται, όπως κάνουμε στις αναμνηστικές πόζες σε σχολικές εκδρομές. Στη σκηνή, τα μέλη της 4ης ακρόασης της Μικρής Αρκτου έχουν δροσιά, αλλά και έναν συγκινητικό, νεόκοπο επαγγελματισμό.

Και οι θεατές, τόσο στις πρόσφατες εμφανίσεις τους στον Ιανό όσο και στον Φιλοπρόοδο Ομιλο Υμηττού (Α. Λεντάκη – Αμισσού – Σμύρνης), που θα εμφανιστούν αυτό το Σαββατοκύριακο, φεύγουν με ένα ανυπόκριτο χαμόγελο στα χείλη. Οχι, δεν είναι μόνο μπαμπάδες, μαμάδες και υπερήφανοι φίλοι των στιχουργών, συνθετών και ερμηνευτών, που είναι στην ηλικιακή ομάδα 16 με 30 ετών. Είναι άνθρωποι που υποκλίνονται στην ενίοτε αμήχανη αλλά οπωσδήποτε αυθεντική σκηνική τους παρουσία, που αναγνωρίζουν το γεγονός ότι αυτά τα παιδιά έχουν τις σπουδές, την αξιοσύνη και το θάρρος, αλλά δεν θα πήγαιναν σε τηλεοπτικό ριάλιτι ούτε θα ορέγονταν καριέρα pop idols.

Για τους μη γνωρίζοντες, το επιτελείο της Μικρής Αρκτου (Παρασκευάς Καρασούλος, Ανδρέας Γεωργιάδης και Βιβή Γερολυμάτου) διοργανώνει από το 2002 ακροάσεις, που δίνουν το βήμα σε ταλαντούχους πρωτοεμφανιζόμενους απο διάφορες πόλεις της Ελλάδας, με βάση το δικό τους πρωτότυπο υλικό. Από αυτές έχουν ξεπηδήσει ονόματα όπως ο Θέμης Καραμουρατίδης, ο Δημήτρης Μαραμής, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και η Νατάσσα Μποφίλιου αλλά και ένα νέο καλλιτεχνικό και συνεργατικό ήθος.

Συναντήσαμε τη νέα φουρνιά λίγες ημέρες πριν από τη συναυλία τους. Ιδού οι απόψεις των παιδιών για την εποχή της κρίσης, το τραγούδι, το ντεμπούτο τους και τη συνύπαρξή τους.

Το νέο «εμείς»

«Ξεκινήσαμε μαζί και ανεβήκαμε για πρώτη φορά στη σκηνή μαζί, δεθήκαμε απίστευτα. Οπότε το άγχος της πρώτης εμφάνισης διαιρείται σε όλα τα μέλη της ομάδας, ενώ πολλαπλασιάζεται το καλό αποτέλεσμα», λέει ο συνθέτης Κώστας Τζάνος.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στιγμή που μας προλόγιζε ο Παρασκευάς Καρασούλος στον Ιανό και εμείς ξέραμε ότι αυτήν τη βραδιά θα τη θυμόμαστε σε ολόκληρη τη ζωή μας», συμπληρώνει ο ερμηνευτής-τραγουδιστής Απόστολος Κίτσος.

«Τα δικά μου τραγούδια έγιναν ξαφνικά τραγούδια όλων μας. Και εγώ με τη σειρά μου αισθάνθηκα το ίδιο άγχος για τις συνθέσεις των υπολοίπων», συνεχίζει ο τραγουδοποιός Γιώργος Μητρογιαννόπουλος.

«Η ομαδικότητα είναι ένα χαρακτηριστικό της νέας εποχής. Μας κάνει πιο ανθεκτικούς και συνειδητοποιημένους», λέει ο άλλος συνθέτης της παρέας, ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου.

«Οι καιροί δεν είναι εύκολοι και είναι τεράστιο το κουράγιο που παίρνουμε όταν ξέρουμε ότι έχουμε ο ένας τον άλλο», επισημαίνει ο ερμηνευτής Παντελής Καλογεράκης.

Ο αδελφός του, συνθέτης, Μιχάλης συμφωνεί ότι το στοιχείο της σύμπνοιας και της συμπόρευσης χαρακτηρίζει πολλά νέα καλλιτεχνικά εγχειρήματα στο τραγούδι αλλά και στο θέατρο. «Η Μικρή Αρκτος είναι ένα είδος οικογένειας και σπιτιού για εμάς και είναι πολύ συγκινητικό ότι μας βοηθάνε να γίνουμε μια ομάδα από μονάδες που δεν χάνουν την ιδιαιτερότητά τους», τονίζει ο ερμηνευτής Δημήτρης Βουτσάς .

«Ο καθένας έχει τα προσωπικά του όνειρα, που μπλέκονται με τα όνειρα του άλλου. Δεν συμπλεύσαμε για να σωθούμε, αλλά γιατί ταιριάξαμε…» λέει ο ερμηνευτής Νίκος Μερτζάνος. «Σήμερα, το συλλογικό είναι και προσωπικό και το αντίστροφο», κλείνει την κουβέντα μας ο συνθέτης Σπύρος Παρασκευάκος. Μπορείτε να τους καμαρώσετε απόψε και αύριο στο ΦΟΥ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή