Η έκπληξη του Glastonbury

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις μέρες με μεγάλα ονόματα, τεράστια πλήθη, ατέλειωτη βροχή και λάσπη (για φέτος τουλάχιστον), αλλά κυρίως πολλή μουσική στο περίφημο Glastonbury, ένα από τα σημαντικότερα –αν όχι το πιο σημαντικό– μουσικά φεστιβάλ παγκοσμίως.

Παρά τον άθλιο καιρό περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι κατέκλυσαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε τη διάσημη Worthy Farm στη Δυτική Αγγλία, προκειμένου να δουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες και να πάρουν μέρος στη γιορτή. Οσο για τη μουσική, σε γενικές γραμμές συνοψίζεται στο δίπτυχο ποπ ροκ με την τελευταία να ξετυλίγεται σε ένα ευρύ πεδίο που μπορεί για παράδειγμα να συνδυάσει τους εναλλακτικούς Kasabian με τους πιο «σκληρούς» Band of Skulls και έναν κλασικό θρύλο όπως ο Ρόμπερτ Πλαντ των Led Zeppelin με τον εκκεντρικό Τζακ Γουάιτ. Φέτος όμως είχαμε εισβολή. Απροσδόκητη εμφάνιση θα ήταν καλύτερο να πούμε.

Πάντως το γεγονός παραμένει και προκάλεσε ατελείωτες συζητήσεις ήδη μήνες πριν, όταν έγινε γνωστό ότι βασικοί headliners του φεστιβάλ θα ήταν οι Metallica. «Αλήθεια τώρα, οι Metallica στο Glastonbury;» αναφώνησαν με έκπληξη οι μουσικόφιλοι ανά τον κόσμο, ενώ πολλοί απογοητευμένοι φαν μίλησαν για απώλεια της αυθεντικότητας του γκρουπ. Πράγματι, τι δουλειά έχουν οι βασιλιάδες του heavy metal σε ένα τόσο mainstream φεστιβάλ; Με τι κώδικες θα απευθυνθούν σε ένα κοινό που λίγη ώρα πριν θα ακούει από την ίδια σκηνή τη Lana Del Rey;

Οι απαντήσεις δόθηκαν το Σάββατο το βράδυ και ήταν μάλλον εμφατικές. Προφανώς το πλήθος που τους επευφημούσε δεν ήξερε όλα τα τραγούδια ούτε και ήταν φανατικό της metal. Παρασύρθηκε ωστόσο από την απίστευτη ενέργεια των σπουδαίων Αμερικανών, τον ορμητικό ρυθμό της μουσικής τους και μια δυναμική που μιλάει κατευθείαν στον ψυχισμό οποιουδήποτε αγαπά τον ηλεκτρικό ήχο. Exit light, Enter Metallica.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή