Μια παρέα σε μελωδικό ταξίδι

Μια παρέα σε μελωδικό ταξίδι

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κόσμος έκανε ουρά παρά το κρύο την Παρασκευή το βράδυ, περιμένοντας στην είσοδο του «Σταυρού». Μέσα στην επόμενη ώρα ο χώρος μέσα στη μουσική σκηνή ήταν ασφυκτικά γεμάτος -πραγματικά δεν έπεφτε καρφίτσα- από τους φίλους του Παύλου Παυλίδη, οι οποίοι κάθε χρόνο περιμένουν αυτές τις λίγες (5 αυτή τη φορά) ζωντανές εμφανίσεις του στην Αθήνα. Κι όχι άδικα. Αν είναι μια φορά ξεχωριστοί οι ανοιχτοί συναυλιακοί χώροι του καλοκαιριού, τίποτα δεν συγκρίνεται με την αίσθηση του λάιβ κλαμπ, ειδικά όταν μιλάμε για την κατεξοχήν ατμοσφαιρική μουσική του Παυλίδη.

Το μελωδικό ταξίδι είναι ξανά εκεί, ελαφρώς διαφοροποιημένο μάλιστα από τα συνηθισμένα. Στον «Σταυρό του Νότου» ο Παύλος και οι B-Movies παίζουν καθιστοί, είναι στο ύψος του κόσμου, οδηγούν νομίζεις μια παρέα που κάθισε γύρω από τη φωτιά λέγοντας αγαπημένα τραγούδια.

Αλλωστε τα περισσότερα τα λένε όλοι μαζί, μουσικοί και κοινό επικοινωνούν και κάπως συνεννοούνται· με το που ακούγεται μια παραγγελιά ο Θανάσης Τζίνγκοβιτς την έχει ήδη στα ακόρντα της κιθάρας του. Τόσο αυτός όσο και οι υπόλοιποι της μπάντας (Τόλης Δεληγιάννης-μπάσο, Αλέκος Σπανίδης-τύμπανα, Ορέστης Μπενέκας-πλήκτρα) δεν συνοδεύουν απλά τον Παύλο Παυλίδη. Με τις εξαιρετικές τους ικανότητες, είναι φανερό ότι ενισχύουν και πλουτίζουν με ιδέες τη μουσική φαντασία του τραγουδοποιού, τον κάνουν καλύτερο. Το τρομερό, σχεδόν παραληρηματικό «τζαμάρισμα» της «Φωτιάς στο λιμάνι» αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Το πιο ωραίο όμως με τη μουσική του Παυλίδη είναι πως δεν χρειάζεται να είσαι φανατικός ή να γνωρίζεις όλα τα κομμάτια για να την απολαύσεις. Ολη σχεδόν την πρώτη ώρα του λάιβ παίζουν νέα κομμάτια (από τον πρόσφατο δίσκο «Ιστορίες που ίσως έχουν συμβεί») ή και ακυκλοφόρητα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά ζωντανά. Κανείς δεν ενοχλείται: κάθε στίχος και μελωδία είναι πρόσκληση σε μια καινούργια εξερεύνηση, κάποια άλλη ιστορία, σε μια εμπειρία που αποδεικνύεται σχεδόν κινηματογραφική. Ταυτόχρονα οι λέξεις παίρνουν θέση χωρίς να κραυγάζουν. «Εξω στο δρόμο χαιρετάει,/ χιτλερικά ένας μεθυσμένος,/ κι αναρωτιέσαι όπως περνάει,/ ποιος απ’ τους δυο σας είναι ο ξένος» τραγουδάει σχεδόν ψιθυριστά ο Παύλος στην «Ελλάδα». Τα λέει όλα.

​​Ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies θα βρίσκονται στον Σταυρό του Νότου Plus για δύο ακόμα Παρασκευές στις 9 και 16 Ιανουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή