Πάρε τον έλεγχο του πάρτι

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ότι οι παρέες γράφουν ιστορία μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά στην περίπτωση του river party, στο Νεστόριο, ισχύει απόλυτα. Πριν από τριάντα έξι χρόνια, μια παρέα πήρε την απόφαση να κάνει ένα πάρτι στις όχθες του ποταμού Αλιάκμονα και τα τελευταία χρόνια το «πριβέ» πάρτι έγινε ένα από τα σημαντικότερα κατασκηνωτικά φεστιβάλ της Ευρώπης με χιλιάδες κόσμου, κάθε καλοκαίρι.

Βέβαια, οι φαν του τρίπτυχου «σκηνή – παγωμένες μπίρες – μουσική» καρδιοχτύπησαν τις τελευταίες ημέρες με την είδηση ότι τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν καταστροφές στην πέτρινη γέφυρα-σήμα κατατεθέν του river party, αλλά ήρθε η επιβεβαίωση του δημάρχου Νεστορίου, ότι θα αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές, να τους φτιάξει τη διάθεση, μαζί με ένα «δωράκι» από τους διοργανωτές, αρκετά καινοτόμο –τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα.

Η ιδέα είναι απλή και βασίζεται στη λογική της αλληλεπίδρασης. Οι διοργανωτές ζητούν απ’ όσους ενδιαφέρονται να διαμορφώσουν το πρόγραμμα του φετινού 37ου φεστιβάλ. Να επιλέξουν το πρόγραμμα για κάθε μέρα του φεστιβάλ, να ορίσουν τη διάρκειά του, να προτείνουν την τιμή –αυτό ειδικά θα ήθελα να γνωρίζω σε ποιο βαθμό θα το ακολουθήσουν οι διοργανωτές– και φυσικά να επιλέξουν καλλιτέχνες και γκρουπ. Οσοι θέλουν να διαμορφώσουν το επόμενο river party πρέπει να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα ψηφοφορίας που υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση riverparty.org/makeityourown και να τη στείλουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Η λογική της συνδιαμόρφωσης ενός φεστιβάλ, ειδικά όταν αφορά σχεδόν αποκλειστικά νέους, είναι ό,τι καλύτερο σε εποχές οικονομικής κρίσης και, κυρίως, τη στιγμή που υπάρχει μεγάλη ανάγκη να δοθεί χώρος και χρόνος στη νέα δημιουργικότητα. Και ποιος καταλληλότερος να τη διαλέξει;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή