Το πείσμα τελικά νίκησε

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποστολή εξετελέσθη! Οι Foo Fighters δέχτηκαν μέσω του frontman Ντέιβ Γκρολ να κάνουν μια συναυλία στην Τσεζένα της Ιταλίας, αν και κάτι τέτοιο δεν περιλαμβανόταν στα σχέδια της ευρωπαϊκής περιοδείας που πραγματοποιούν για την προώθηση του νέου τους δίσκου. Πώς γίνεται όμως μια σχετικά μικρή επαρχιακή πόλη (έχει λιγότερους από 100.000 κατοίκους) να προσελκύσει μία από τις σπουδαιότερες εν ενεργεία ροκ μπάντες, η οποία γεμίζει με άνεση στάδια και αρένες σε όλο τον κόσμο;

Η απάντηση δόθηκε με ένα βίντεο επτάμισι λεπτών, το οποίο κυκλοφόρησε στα τέλη του περασμένου μήνα και μετρά ήδη πάνω από 21 εκατομμύρια «χτυπήματα» στο YouTube. Σε αυτό πρωταγωνιστούν 1.000 μουσικοί (350 κιθαρίστες, 250 ντράμερ, 250 τραγουδιστές και 150 μπασίστες) από τη γειτονική χώρα, οι οποίοι μαζεύτηκαν στο στάδιο της Τσεζένα, με μοναδικό σκοπό να ερμηνεύσουν ως ένα γιγάντιο σχήμα το «Learn to Fly» των Foo Fighters, και με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο να προσκαλέσουν την αγαπημένη τους μπάντα να τους επισκεφθεί.

Ολα ξεκίνησαν πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν ο Φάμπιο Ζαφανίνι, ο εμπνευστής της ιδέας, ανέλαβε την εκστρατεία crowdfunding, με στόχο «να φέρουμε τους Foo Fighters στην Τσεζένα». Τα περίπου 50.000 ευρώ που συγκεντρώθηκαν μπορεί να μην ήταν αρκετά για να χρηματοδοτηθεί η μεγάλη συναυλία, έφταναν όμως ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες που θα συγκέντρωναν τους μουσικούς για το μεγαλεπήβολο εγχείρημα του Ζαφανίνι. Τη διεύθυνση του σχήματος ανέλαβε ο συνθέτης Μάρκο Σάμπιου, συνεργάτης κατά το παρελθόν του Ενιο Μορικόνε και του Λουτσιάνο Παβαρότι, με το αποτέλεσμα να είναι το λιγότερο εντυπωσιακό. Το καλογυρισμένο κλιπ περιλαμβάνει τόσο κοντινά όσο και μακρινά πλάνα που αναδεικνύουν το «επικό» του πράγματος, ενώ με το φινάλε του κομματιού τον λόγο παίρνει ο ίδιος ο Ζαφανίνι: «Η Ιταλία είναι μια χώρα όπου τα όνειρα δεν γίνονται εύκολα πραγματικότητα, ωστόσο είναι ακόμα τόπος δημιουργικότητας και πάθους. Αυτό που κάναμε εδώ είναι ένα τεράστιο θαύμα…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή