«Ολοι μαζί μπορούμε» τραγουδώντας

«Ολοι μαζί μπορούμε» τραγουδώντας

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό τη μουσική διεύθυνση του καταξιωμένου συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου συντελείται στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο μια σπάνια σύμπραξη σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών του έντεχνου και λαϊκού ρεπερτορίου, διαφορετικών γενεών και μουσικών αποχρώσεων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ «Ολοι μαζί μπορούμε». Με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων για την ανακούφιση των πολιτών και των οικογενειών που έχουν ανάγκη, έντεκα καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν συνολικά 37 εμβληματικά τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου. «Μου έγινε η πρόταση και την αποδέχθηκα με μεγάλη ευχαρίστηση. Αλλά δεν μπορώ να κρύψω από την άλλη μεριά ότι στενοχωριέμαι πάρα πολύ με τις εκδηλώσεις αυτού του είδους, να υπάρχουν τόσοι ανήμποροι άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια σήμερα, που είμαστε στο 2016. Αυτό το θεωρώ έγκλημα. Είναι ασύλληπτο για μένα. Από αυτή την άποψη το λέω, γιατί κάτι έπρεπε να είχε γίνει γι’ αυτούς τους συνανθρώπους μας. Ετσι, όμως, όπως είναι τα πράγματα, αυτή η συναυλία μπορεί να προσφέρει ανακούφιση σε πολύ κόσμο», δήλωσε ο συνθέτης στο περιοδικό «Κ» της «Καθημερινής» (6/6/2016).

Το κοινό καλείται να προσέλθει με ένα συμβολικό αντίτιμο (5 ευρώ στην προπώληση ή 7 ευρώ στα ταμεία του σταδίου) και με την προσφορά του σε τρόφιμα, τα οποία θα διατεθούν στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και στην Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας, ώστε να μοιραστούν στις αντίστοιχες κοινωνικές υπηρεσίες. «Η προπώληση έχει φτάσει τις 30.000 εισιτήρια και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ξεπεράσουμε τις 40.000 μέχρι την ώρα της συναυλίας», υπογραμμίζει η διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου ΣΚΑΪ, Δώρα Γιαννακάκη.

Οι καλλιτέχνες που θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου, που άφησαν εποχή στο θέατρο και στον κινηματογράφο, όπως στο «Μεγάλο μας τσίρκο», στο «Ρεμπέτικο», στα «Κόκκινα φανάρια» κ.ά., είναι οι Χάρις Αλεξίου, Ελένη Βιτάλη, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Σταμάτης Κραουνάκης, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Αλκηστις Πρωτοψάλτη και Ηρώ Σαΐα.

​​«Ολοι μαζί μπορούμε», Καλλιμάρμαρο, σήμερα 16/6 στις 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή