Ποιος θα το έλεγε ότι η Συμφωνική της ΕΡΤ θα «παραδώσει» την αίθουσα της Λυρικής;

Ποιος θα το έλεγε ότι η Συμφωνική της ΕΡΤ θα «παραδώσει» την αίθουσα της Λυρικής;

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να παραδίδεται η αίθουσα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο «κράτος» και η προσκεκλημένη ορχήστρα να μην είναι αυτό που περιμένει κανείς και που θεωρείται αυτονόητο, ναι, αυτό είναι έκπληξη… Κατά τα άλλα, στις 23 Φεβρουαρίου, σε μια λαμπρή τελετή, το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος «παραδίδεται» στην ελληνική κοινωνία, όπως είναι η κομψή έκφραση στη γλώσσα της επικοινωνίας, και σαφώς έτσι είναι, θεωρητικά τουλάχιστον. Πληροφορούμαστε πως η γιορτή που ετοιμάζεται αυτές τις ημέρες θα είναι «πείραμα συνύπαρξης και ποικιλομορφίας». Ισως γι’ αυτό η Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ «θα φιλοξενήσει» μεν «αναπάντεχες καλλιτεχνικές συναντήσεις σε ένα πρόγραμμα-έκπληξη», αλλά προσκεκλημένη ορχήστρα είναι αυτή της ΕΡΤ, για να μην ξεχνιόμαστε.

Χωρίς, λοιπόν, την αυτονόητη συμβολή της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα γίνει αυτή η «παράδοση» της λαμπρής αίθουσας που θα είναι το σπίτι της Λυρικής. Η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ μπορεί να μην έχει ερμηνεύσει Βάγκνερ όπως η ορχήστρα της Λυρικής, μπορεί να μην έχει οργανική και θεσμική σχέση με τον χώρο, αλλά κρίθηκε η καταλληλότερη για να εγκαινιάσει την αίθουσα της όπερας. Εμείς θυμόμαστε τις εκδηλώσεις που είχε αναλάβει η Λυρική στο ΚΠΙΣΝ, όπως την αξέχαστη βραδιά με τον χορό των γερανών… Η Λυρική, ωστόσο, θα εκπροσωπηθεί με την άξια χορωδία της, την παιδική χορωδία και χορευτές. Το εύσημο, πάντως, της ορχήστρας της τιμής δεν το πήρε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή