ΜΟΥΣΙΚΗ

Το «πέταγμα» της Βικτώριας Ταγκούλη στη μουσική

Το «πέταγμα» της Βικτώριας Ταγκούλη στη μουσική

Η φωνή της Βικτώριας Ταγκούλη έχει τη θεατρικότητα που αποκτάται όταν το τραγούδι ερμηνεύεται βιωματικά. Αλλωστε, η τραγουδίστρια ξεχώρισε ιδιαίτερα και στη «Φουρκέτα», παράσταση της Ελένης Γκασούκα. Η σκηνική της παρουσία επίσης είναι εντυπωσιακή, καθώς έχει σμιλευθεί δίπλα στον Σταμάτη Κραουνάκη, συμμετέχοντας στη Σπείρα Σπείρα, σε μερικές από τις πιο σημαντικές δημιουργικές στιγμές της ομάδας.

Η Βικτώρια Ταγκούλη κάνει σήμερα ποδαρικό στο Passport Κεραμεικός – Upstairs, όπου θα παρουσιάσει τραγούδια από το νέο της άλμπουμ με τίτλο «Κουκίδα», στον οποίο συναντάται με αξιόλογους σύγχρονους δημιουργούς. Ο Σταύρος Σιόλας, ο Στάθης Δρογώσης, ο Θέμης Καραμουρατίδης, ο Χρίστος Θεοδώρου, ο Δημήτρης Μαραμής, ο Νεοκλής Νεοφυτίδης, ο Ζαχαρίας Καρούνης είναι μερικοί από τους συνθέτες που μελοποίησαν στίχους στιχουργών, όπως του Νίκου Μωραΐτη, του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, του Σταύρου Σταύρου, του Μιχάλη Γελασάκη, του Χρήστου Κανελλόπουλου, του Βάσου Βενιζέλου, του Μίμη Φωτόπουλου αλλά και του Μάνου Ελευθερίου. Μαζί και ένα μελοποιημένο ποίημα της Μαρίας Πολυδούρη.

«Ολα τα χρόνια δίπλα στον Σταμάτη Κραουνάκη με προίκισαν με θεατρική και μουσική εμπειρία ανεκτίμητη και πολύπλευρη», λέει στην «Κ» η Βικτώρια Ταγκούλη. Αυτό εξηγεί και το «πέταγμά» της ανάμεσα στα διάφορα είδη τραγουδιών που θα παρουσιάσει σήμερα στο Passport. Χαρακτηριστικά, εκτός από τα κομμάτια της «Κουκίδας», θα παρουσιάσει τραγούδια που κινούνται από τον ηλεκτρισμό των Ξύλινων Σπαθιών και του David Bowie, τον ερωτισμό της Piaf, τον καημό του Μητροπάνου και του Βαμβακάρη αλλά και επιλογές από τον σκοτεινό κόσμο του Nick Cave και της αιθέριας Kate Bush, όπως λέει. «Δεν δίνεται πολύ βήμα στο καινούργιο τραγούδι, κυρίως μέσα από τους μουσικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Αυτό εξηγεί τη στροφή πολλών μουσικών στις διασκευές παλιών κομματιών», αναφέρει η Βικτώρια Ταγκούλη προσθέτοντας ότι αυτό συνδυάζεται και με τη νοσταλγική διάθεση που πάντα έχουν οι άνθρωποι ιδίως σε εποχές μεταβατικές, όπως η σημερινή.

​​Passport Κεραμεικός, Κεραμεικού 58 & Μαραθώνος, Αθήνα.