Ολοι χωρούν στο Summer Nostos

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οκτώ μέρες και νύχτες μουσικής, χορού, βίντεο, αθλοπαιδιών και πολλών άλλων δραστηριοτήτων στο πιο γυαλιστερό πάρκο της πόλης. Και το καλύτερο, όλα αυτά δωρεάν και ανοικτά για όλους, προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο μία φορά τον χρόνο επιστρέφει στον χώρο του Κέντρου Πολιτισμού, που πλέον είναι κτήμα του Δημοσίου, προκειμένου να καλέσει τους Αθηναίους –αλλά και τους επισκέπτες– να το γνωρίσουν με τον καλύτερο τρόπο. Αλλωστε το Summer Nostos Festival, που ξεκινά την προσεχή Κυριακή (17-24/6), διεκδικεί ήδη, αν και νεαρό, επάξια τη θέση του ανάμεσα στις σημαντικότερες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού.

«Από το 2015 που ξεκινήσαμε το φεστιβάλ, οι μέρες του έχουν διπλασιαστεί, ενώ οι εκδηλώσεις είναι πια υπερτριπλάσιες. Εχουμε πλέον και άλλες σκηνές στη διάθεσή μας, με αυτή στο κανάλι να είναι φέτος επανασχεδιασμένη και επί της ουσίας εντελώς καινούργια. Πέρυσι ήρθαν συνολικά 170.000 θεατές, αυτήν τη χρονιά φιλοδοξούμε να τους αυξήσουμε», μας λέει κωδικοποιημένα αλλά και ενδεικτικά η καλλιτεχνική διευθύντρια της διοργάνωσης Μίλυ Πασχάλη. Ούτως ή άλλως, το φετινό πρόγραμμα είναι έτσι καταρτισμένο ώστε απευθύνεται σε πλατύτερες κατηγορίες κοινού· συνυπάρχουν εκεί, για παράδειγμα, η σπουδαία μεσόφωνος Τζόις Ντιντονάτο (22/6) αλλά και η Αννα Βίσση, η οποία θα κλείσει το πρόγραμμα με ένα μεγάλο πάρτι στις 24/6.

«Σκοπός μας είναι ακριβώς να προσκαλέσουμε πολλά διαφορετικά κοινά στο Κέντρο Πολιτισμού. Θα ήταν πιο εύκολο να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο π.χ. στα δικά μου μουσικά γούστα ή της υπόλοιπης ομάδας. Το σημαντικό όμως είναι να έρθει ο κόσμος και να περάσει όμορφα, βλέποντας αξιόλογους καλλιτέχνες που αγαπά αλλά και να εκπαιδευτεί». Τη λέξη «εκπαίδευση» την επαναλαμβάνει συχνά η κ. Πασχάλη στην κουβέντα μας θέλοντας να τονίσει τη συμβολή των παραστάσεων, τις οποίες διαφορετικά μεγάλη μερίδα του κοινού δεν θα είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει. Πόσο θα κόστιζε άραγε το εισιτήριο για τη συναυλία του μεγάλου Τζον Κέιλ των Velvet Underground (19/6) ή του Kronos Quartet (19/6) που θα γίνουν σε Ξέφωτο και αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» αντίστοιχα;

Το φετινό Summer Nostos κάνει ακόμα μια βόλτα από την ελληνική σκηνή με την πολυαναμενόμενη επιστροφή των Στέρεο Νόβα (18/6), λικνίζεται σε RnB ρυθμούς με την ελληνικής καταγωγής Lianne La Havas (22/6) και «ξεβιδώνεται» στον χορό με dj από την Αφρική, πλάι στο κανάλι. Ολα αυτά τα ονόματα βέβαια ευχαρίστως θα τα ενέτασσαν στο πρόγραμμά τους και τα υπόλοιπα μουσικά φεστιβάλ. Στις αρχές του Summer Nostos, μάλιστα, δεν ήταν λίγοι οι διοργανωτές που αντέδρασαν, λόγω του δωρεάν χαρακτήρα του. «Εχουμε προσπαθήσει να έρθουμε σε επαφή με άλλες διοργανώσεις και τοποθετούμε όσο γίνεται το φεστιβάλ εκτός αυτών. Από την άλλη όμως, είναι και ηθική υποχρέωσή μας απέναντι σε μια μερίδα κόσμου να του προσφέρουμε μια διέξοδο καλής ψυχαγωγίας. Επιπλέον το “δωρεάν” προσελκύει και πολλούς επισκέπτες από το εξωτερικό, οι οποίοι συνδυάζουν διακοπές στην Αθήνα με το να δουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες», καταλήγει σχετικά η κ. Πασχάλη.

​​Για το σύνολο των εκδηλώσεων πληροφορίες στο www.snfcc.org

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή