«Καβγάδες στην Κιότζα» στο Δημοτικό Πειραιά

«Καβγάδες στην Κιότζα» στο Δημοτικό Πειραιά

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχοντας λάβει τα μηνύματα του κοινού τους πέντε μήνες της λειτουργίας του, το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά ξανοίγεται το επόμενο διάστημα σε δικές του παραγωγές, συνέργειες, συναντήσεις, συμπαραγωγές, φιλοξενίες, ενώ στέλνει εκδηλώσεις του σε διάφορα σημεία της πόλης. Από τους προβλήτες του ΟΛΠ έως τον πρώην σιδηροδρομικό σταθμό του ΟΣΕ απλώνεται το καλοκαίρι και για το Πάσχα προσαρμόζεται στο πνεύμα των ημερών με εκδηλώσεις τη Μ. Εβδομάδα.

Η πρώτη παραγωγή του θεάτρου με το έργο του Κάρλο Γκολντόνι «Καβγάδες στην Κιότζα», που σκηνοθετεί ο Βασίλης Παπαβασιλείου όπως είπε ο ίδιος χθες, είναι σαν τα δεύτερα εγκαίνια του ΔΘΠ, τα σαρακοστιανά. Συγκινημένος μάλιστα όχι μόνο γιατί καταπιάνεται πέμπτη φορά με έργο του ανανεωτή της ιταλικής κωμωδίας, αλλά και επειδή σ’ αυτήν την περίοδο της χώρας εργάζεται σ’ αυτό το θέατρο «τεκμήριο μιας προσπάθειας των Ελλήνων να φτιάξουν αστικό πολιτισμό».

Ως τον Ιούνιο, το ΔΠΘ, που κέρδισε το 40% του κοινού του Πειραιά και το 60% των θεατών της Αθήνας, προτείνει κλασικό ρεπερτόριο, επεκτείνεται και σε άλλες μορφές τέχνης και επιμένει με συνέπεια στη θεατρική εκπαίδευση των μαθητών. Ο καλλιτεχνικός του διευθυντής, Τάκης Τζαμαργιάς, που παραμένει επίσημα ώς τον Δεκέμβριο, φρόντισε και για τον επόμενο χρόνο. Προγραμμάτισε τη νέα παραγωγή του Πίτερ Μπρουκ «Κοιλάδα των εκπλήξεων» με την Κάθριν Χάντερ, τα «Κόκκινα φανάρια» (σκην. Ν. Μαστοράκη), τη «Γέρμα» του Λόρκα (Ν. Κοντούρη), αφιέρωμα στον Μ. Κατράκη, αλλά και έργο του Τ. Ουίλιαμς.

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ κ. Σιγάλας είπε ότι ο δήμος εξασφάλισε 1 εκατ. ευρώ για τη συνέχεια και ότι γίνεται προσπάθεια για την οικονομική αυτονομία του θεάτρου.

Στο μεταξύ ώς τον Ιούνιο θα δούμε μεταξύ άλλων: «Ερωτευμένος Σοπέν» από τη Λυρική Σκηνή, «Μεφίστο» των Αριάν Μνουσκίν – Κλάους Μαν (σκην. Ν. Μαστοράκης), ένα μοντάζ πάνω στο έργο της Λούλας Αναγνωστάκη, αφιέρωμα στον Μπραμς, τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Ρίχαρντ Στράους, στον Δημήτρη Παπαδημητρίου, έκθεση με έργα του Βασίλη Φωτόπουλου κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή