Από τα βάθη της Ανατολής στο Ιδρυμα Κακογιάννη

Από τα βάθη της Ανατολής στο Ιδρυμα Κακογιάννη

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παλικαράδες, όμορφες αρχόντισσες και λυγερά κορίτσια, αφέντες και δούλοι, απατεώνες και χαρτοπαίκτες, ιστορικά γεγονότα και λεπτομέρειες της καθημερινότητας. «Μια βόλτα σε μέρη οικεία και άγνωστα, με τραγούδια που ενώνουν κουλτούρες, χαρές και λύπες ανθρώπινες» είναι η παράσταση που παρουσιάζει τα Δευτερότριτα στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ο Πάνος Σκουρολιάκος, αναμοχλεύοντας αισθήματα.

«Στον Γαλατά ψιλή βροχή» είναι ο τίτλος της παράστασης (ο Πάνος Σκουρολιάκος ερμηνεύει τα κείμενα από τη ζωή και τα έργα Ρωμιών και αλλοφύλων της περιοχής), η οποία παρουσιάζεται στον 3ο όροφο του κτιρίου της οδού Πειραιώς 206 στον Ταύρο, κάτω ακριβώς από τον έναστρο αττικό ουρανό στις 9 μ.μ.

Παράταση έως 8 Ιουλίου

Σολντ άουτ μέχρι σήμερα, πήρε παράταση ώς τις 8 Ιουλίου και όπως φαίνεται θα συνεχίσει εμπλουτισμένη τον χειμώνα. Μια γλυκιά παραγωγή όπου μπλέκει ήχους από την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, αλλά και τη Συρία και τον Λίβανο, λέξεις ελληνικές, αρμένικες, αραβικές, τούρκικες, πολιτισμούς και γνώριμα ακούσματα. Και επί σκηνής όλοι γίνονται μια παρέα. Η πολυτραγουδισμένη «Μισιρλού», το «Αμάν Κατερίνα μου», «Να ’μουν πουλί να πέταγα», «Μάτια μου» και πολλά ακόμη τραγούδια που αγαπούν εξίσου οι Ελληνες, οι Τούρκοι, οι Αρμένιοι και οι Αραβες θεωρώντας τα δικά τους.

Μουσικοθεατρικό θέαμα όπου ο έμπειρος Πάνος Σκουρολιάκος, ηθοποιός και σκηνοθέτης γνωστός από το θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο αλλά και την αρθρογραφία του σε περιοδικά και εφημερίδες, θέλησε το φετινό καλοκαίρι να μας θυμίσει στιγμές της ιστορίας μας μέσα από κόσμους μουσικούς. Συναντιέται μάλιστα επί σκηνής με την τραγουδίστρια Θεοδοσία Στίγκα, αλλά και τον δεξιοτέχνη στο ούτι Χάικ Γιαζιτζιάν, την πολυτάλαντη Αρετή Κετιμέ και τον Φώτη Τσορανίδη (κιθάρα).

Η εικαστική επιμέλεια της παραγωγής είναι της Πηνελόπης Συρογιάννη, ενώ η μουσική φροντίδα, των τραγουδιστών της παράστασης. Από τις ωραιότερες στιγμές της παράστασης είναι το κείμενο του Θέμη Πάνου, αφιερωμένο σ’ ένα ράφτη από τη γενέτειρά του την Κωνσταντινούπολη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή