ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το «Game of Thrones» απέναντι στο κοινό του

Το «Game of Thrones» απέναντι στο κοινό του

Ενα από τα πιο διασκεδαστικά πράγματα που έχουν να κάνουν με το «Game of Thrones» –και γενικώς τις τόσο δημοφιλείς σειρές– είναι ο χαμός που ακολουθεί στα διαδικτυακά σχόλια αμέσως μετά την προβολή κάθε επεισοδίου. Κι αν στο προηγούμενο η πέτρα του σκανδάλου ήταν ο ξεχασμένος λάτε της βασίλισσας Ντενέρις, το τελευταίο ξεσήκωσε την μήνιν των θεατών αποκλειστικά λόγω των εξελίξεων στην πλοκή της σειράς. Χωρίς να θέλουμε να το χαλάσουμε σε όσους δεν το έχουν δει, όμως: Παιδιά, θα έπρεπε να το περιμένετε.

Το πρόβλημα με το «Game of Thrones», όπως και με όλα τα σπουδαία κινηματογραφικά-τηλεοπτικά έργα, είναι η ίδια η επιτυχία του. Οι απαιτήσεις είναι τεράστιες και βέβαια στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μια σπίθα είναι αρκετή για να ξεκινήσει η πυρκαγιά. Στο τρίτο επεισόδιο ακούσαμε ότι η καλύτερα γυρισμένη μάχη που έχουμε δει επί της οθόνης ήταν λέει… υποφωτισμένη. Αυτή την εβδομάδα τουλάχιστον, τέτοιο «πρόβλημα» δεν υπάρχει. Από την άλλη, κάτι που σωστά παρατηρήθηκε ήταν η βιασύνη των παραγωγών να κλείσουν τη σειρά –απομένει μόνο το τελευταίο μέρος– με αποτέλεσμα μερικές υπερβολικά τραβηγμένες ή φαινομενικά πρόχειρες επιλογές. Γιατί, όμως, να θέλει οποιοσδήποτε να τερματίσει ένα «χρυσωρυχείο» σαν το «Game of Thrones» πριν από την ώρα του;

Οι απαντήσεις μπορεί να είναι πολλές και πάντα υποθετικές. Το κοινό από την πλευρά του είναι αδηφάγο και εντυπωσιάζεται πια όλο και πιο δύσκολα. Υπήρξε κόσμος που μετά το πέμπτο επεισόδιο δήλωσε πως δεν θα κάτσει καν να δει το φινάλε. Λίγο σαν το αγαπημένο τους ζωάκι να γύρισε ξαφνικά και να τους δάγκωσε στο πόδι.

Ακόμα κι αυτό όμως είναι μέρος της επιτυχίας του σόου του ΗΒΟ. Καμία άλλη σειρά –πλην ίσως μόνο του «Lost»– δεν έχει καταφέρει να προκαλέσει τόσο πολλές και έντονες αντιδράσεις. Ταυτόχρονα, καμία δεν κατόρθωνε να δίνει τόσο πλούσιες λαβές για σχολιασμό, ακολουθώντας δρόμους σοκαριστικούς, από εκείνους που πολλές φορές μπορεί να γίνουν αιτία αποτυχίας. Το σίγουρο, πάντως, είναι πως όταν οι πολεμιστές, οι δράκοι και οι λοιποί χαρακτήρες φύγουν τελικά από τις οθόνες μας, θα λείψουν σε όλους.