HOME CINEMA: Ο πόνος της απώλειας και οι αγωνιώδεις μάχες για τη ζωή

HOME CINEMA: Ο πόνος της απώλειας και οι αγωνιώδεις μάχες για τη ζωή

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα αξέχαστο καλοκαίρι

ΔΡΑΜΑ (2017)

Σκηνοθεσία: Κάρλα Σιμόν

Ερμηνείες: Λάια Αρτίγας, Πάουλα Ρόμπλες, Νταβίντ Βερτάγκουερ

Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε το όμορφο φιλμ της Καταλανής Κάρλα Σιμόν. Η ιστορία του, που ανατρέχει πίσω στην παιδική ηλικία, είναι επί της ουσίας αυτοβιογραφική και αφιερωμένη στη μητέρα της. Η 6χρονη Φρίντα χάνει τη μαμά της λόγω μιας αρρώστιας και αναγκάζεται να φύγει από τη Βαρκελώνη για να περάσει το καλοκαίρι στο σπίτι των θείων της στην εξοχή. Το νεαρό ζευγάρι υποδέχεται με αγάπη το κορίτσι, το οποίο ωστόσο δυσκολεύεται να ξεπεράσει την τραγική απώλεια και να χαρεί την ξεγνοιασιά της ηλικίας της.

Η Σιμόν φτιάχνει ένα φιλμ γλυκόπικρο όσο και νοσταλγικό, ανατρέχοντας σε μια δύσκολη περίοδο, η οποία όμως φέρει ολοφάνερα μέσα της τον σπόρο της αναγέννησης. Η μικρή Φρίντα προσπαθεί να συνειδητοποιήσει πως δεν θα ξαναδεί τη μητέρα της, την αναζητεί ασυνείδητα, τα βράδια προσεύχεται γι’ αυτήν. Ταυτόχρονα, περνάει το καλοκαίρι σε έναν μικρό παράδεισο, με τη φύση να οργιάζει και το παιδικό παιχνίδι να την καλεί να πάρει μέρος. Η ταινία ισορροπεί εξαιρετικά ανάμεσα σε αυτές τις δύο αντίρροπες δυνάμεις, χωρίς να ξεπέφτει καθόλου στον μελοδραματισμό και στην εύκολη συγκίνηση· αντιθέτως, αφήνει την ατμόσφαιρα και τα γνήσια συναισθήματα μικρών και μεγάλων να φανούν μέσα από ένα απλό πείραγμα, ένα τρελό χοροπηδητό ή την ομορφιά του πρωινού γεύματος κάτω από τον ίσκιο των δένδρων.

Λένοξ Χιλ

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (2020)

Δημιουργοί: Αντι Μπαράς, Ρούθι Σατζ

Εμφανίζονται: Τζον Μπούκβαρ, Ντέιβιντ Λάνγκερ, Μίρθα Μάκρι

Κατά την περασμένη δεκαετία έχουμε δει δεκάδες, λιγότερο ή περισσότερο, επιτυχημένες ιατρικές σειρές· ενδιαφέροντες χαρακτήρες, δύσκολες υποθέσεις, φιλίες και έρωτες εκτυλίσσονται στα νοσοκομεία, κερδίζοντας φανατικό κοινό. Η νέα μίνι σειρά του Netflix, ωστόσο, μας περνάει από τη μυθοπλασία στην πραγματικότητα. Τα οκτώ επεισόδιά της επικεντρώνουν την προσοχή σε τέσσερις γιατρούς, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, από το διακεκριμένο νοσοκομείο Λένοξ Χιλ, της Νέας Υόρκης.

Από τους νευροχειρουργούς που αναμετρούνται κάθε μέρα με τον καρκίνο και άλλες δύσκολες παθήσεις, μέχρι τις εκπλήξεις των επειγόντων περιστατικών και τη χαρά της καινούργιας ζωής στο μαιευτήριο, η σειρά μάς ξεναγεί στην καθημερινότητα των ανθρώπων που πρόσφατα ξαναθυμηθήκαμε να ευχαριστήσουμε. Καθώς ωστόσο πρόκειται για ντοκιμαντέρ, εδώ δεν υπάρχουν ωραιοποιήσεις και λύσεις από τον… ουρανό· αντιθέτως, τα πάντα φτάνουν στην οθόνη σχεδόν αφιλτράριστα, αν και με μια ιδιαίτερη ευαισθησία και διακριτικότητα που δεν αφήνει τη σειρά να ξεπέσει στην παγίδα του ριάλιτι. Ταυτόχρονα, η συναρπαστική όσο και αγχωτική δράση ενός νοσοκομείου μεταφέρεται στο ακέραιο, με τις μικρές και τις μεγάλες ιστορίες της.

HOME CINEMA: Ο πόνος της απώλειας και οι αγωνιώδεις μάχες για τη ζωή-1

Ένας από τους γιατρούς που πρωταγωνιστούν στο «Λένοξ Χιλ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή