Netflix: Οι καλύτερες «feel good» σειρές στην πλατφόρμα

Netflix: Οι καλύτερες «feel good» σειρές στην πλατφόρμα

Η δημοφιλής πλατφόρμα περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα προγραμμάτων που ανήκουν στην κατηγορία feel-good: σειρές που δημιουργούν ευχάριστα συναισθήματα στο κοινό και μια αίσθηση ηρεμίας και χαράς. Μια λίστα με μερικές από τις καλύτερες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πλατφόρμα

5' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά από μια δύσκολη ημέρα στη δουλειά ή το σπίτι, μικρή απόδραση από την καθημερινότητα αποτελεί αναμφισβήτητα η τηλεόραση. Από την εμφάνιση streaming υπηρεσιών όπως το Netflix, οι ώρες που περνούμε μπροστά στη μικρή οθόνη είναι πολλές και το περιεχόμενο που προσφέρουν, ατελείωτο. 

Η δημοφιλής πλατφόρμα περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα προγραμμάτων που ανήκουν στην κατηγορία feel-good: σειρές που δημιουργούν ευχάριστα συναισθήματα στο κοινό και μια αίσθηση ηρεμίας και χαράς. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε παλαιότερες και πιο νέες σειρές που φιλοξενεί το Netflix, ιδανικές για binge-watching. 

The Office

Η αμερικανική κωμική τηλεοπτική σειρά «The Office» σε δημιουργία Γκρεγκ Ντάνιελς, Ρίκι Ζερβέ και Στίβεν Μέρτσαντ που προβλήθηκε στο NBC από το 2005 μέχρι το 2013, γνώρισε μια «δεύτερη ζωή» μέσα από το streaming, κυρίως στις νεότερες γενιές. Πρόκειται ουσιαστικά για μεταφορά της ομώνυμης βρετανικής του BBC, όμως η αμερικανική εκδοχή είναι λίγο περισσότερο δημοφιλής. Η ιστορία εξελίσσεται σε μια αμερικανική χαρτοβιομηχανία και εστιάζει στην καθημερινότητα και τις σχέσεις μεταξύ των υπαλλήλων. Περιγράφει την εργασιακή κουλτούρα μιας άλλης εποχής στην Αμερική με σατιρικό τρόπο, ωστόσο υπάρχουν πολλές ομοιότητες με το σήμερα. Καθώς περνούν τα επεισόδια, το «The Office» έχει απρόσμενες εξελίξεις, δευτερεύουσες πλοκές και ενδιαφέροντες χαρακτήρες. 

Πρωταγωνιστής είναι ο Στιβ Καρέλ στον ρόλο του ιδιότροπου διευθυντή της εταιρείας, Μάικλ Σκοτ. Ο χαρακτήρας του Μάικλ Σκοτ μαζί με αυτούς των Τζιμ, Παμ, Ντουάιτ κ.α., αποτελούν πλέον σημείο αναφοράς στη σύγχρονη ποπ κουλτούρα και οι ατάκες τους έχουν κατακλύσει το Διαδίκτυο καθώς εμφανίζονται σε μορφή memes και gif.   

Seinfeld

Το «Seinfeld» έκανε πρεμιέρα στο NBC το 1989 και διήρκησε 9 σεζόν. Ο Τζέρι Σέινφελντ είναι ένας stand-up κωμικός του οποίου η ζωή στη Νέα Υόρκη έχει γίνει ακόμα πιο χαοτική από τους φίλους που βρίσκονται στο πλευρό του και μαζί αντιμετωπίζουν τις περίπλοκες αλλά και ασήμαντες καταστάσεις της ζωής. Κι ενώ δεν φημίζεται για την πρωτοτυπία στην πλοκή, η σειρά έγινε περισσότερο δημοφιλής με την πάροδο του χρόνου.

Η πρόσφατη προσθήκη της στην ταινιοθήκη του Netflix, είχε ως αποτέλεσμα να τη γνωρίσουν για πρώτη φορά και οι πιο νέες γενιές που μερικές φορές προτιμούν να παρακολουθούν παλαιότερο περιεχόμενο από ότι καινούριο. Στο «Seinfeld» συναντούμε και την Τζούλια Λουίς- Ντρέιφους («Veep») ως την πρώην σύντροφο του Τζέρι. 

Gilmore Girls 

Μια από τις πιο κλασικές feel good τηλεοπτικές σειρές για binge-watching, είναι το «Gilmore Girls». Το πρότζεκτ της Έϊμι Σέρμαν-Παλαντίνο («The Marvelous Mrs. Maisel», «Bunheads») έκανε πρεμιέρα στο δίκτυο WB τον Οκτώβριο του 2000. Η πλοκή, οι γρήγοροι και έξυπνοι διάλογοι, οι ποπ αναφορές σε κοινωνικά, πολιτικά και πολιτιστικά γεγονότα, την κατατάσσουν σε τηλεοπτικό φαινόμενο. 

Η ιστορία ακολουθεί τη Λόρελαϊ Γκίλμορ (Λόρεν Γκράχαμ) και την ιδιαίτερη σχέση με την κόρη της Ρόρι (Αλέξις Μπλεντέλ), οι οποίες μοιάζουν περισσότερο με φίλες. Η Λόρελαϊ έγινε μητέρα σε ηλικία 16 ετών και μεγάλωσε την κόρη της μόνη, χωρίς την παρουσία του πατέρα. Εγκατέλειψε το πατρικό της σπίτι λίγο μετά τη γέννηση της Ρόρι και μετακόμισε στη μικρή πόλη Stars Hollow στο Κονέκτικατ, όπου υπάρχει «ζεστασιά» και οι κάτοικοι γνωρίζονται μεταξύ τους. 

Η σειρά, που αγαπήθηκε από εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, εστιάζει στην καθημερινότητα της Λόρελαϊ, την εξέλιξη της καριέρας της ως υπεύθυνη ξενοδοχείου αλλά και τη Ρόρι που αντιμετωπίζει την πίεση του λυκείου, στη συνέχεια του πανεπιστημίου και προσπαθεί για το καλύτερο ώστε να πραγματοποιήσει τα όνειρά της. 

Το «Gilmore Girls» αποτελεί τον ορισμό της «comfort TV», δηλαδή της τηλεόρασης που παρόλο που γνωρίζουμε το περιεχόμενο, επιθυμούμε την επανάληψη γιατί μας δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας και ψυχικής ηρεμίας. 

Brooklyn Nine-Nine

Το «Brooklyn Nine – Nine» δεν είναι η κλασική αστυνομική σειρά όπως τις γνωρίζουμε. Πρόκειται για μια κωμική τηλεοπτική παραγωγή που προβλήθηκε στο αμερικανικό δίκτυο Fox και στη συνέχεια στο NBC. Η σειρά έκανε πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 2013 και ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, διήρκησε οκτώ σεζόν και αποτελείται από συνολικά 153 επεισόδια. 

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον ταλαντούχο και ιδιαίτερο Τζέικ Περάλτα (Άντι Σάμπεργκ), έναν ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης και συγκεκριμένα το αστυνομικό τμήμα 99 του Μπρούκλιν, ο οποίος πολύ συχνά έρχεται σε σύγκρουση με τον διοικητή του, τον σοβαρό και αυστηρό Ρέιμοντ Χολτ (Αντρέ Μπράουερ). 

Το στοιχείο που κάνει τη σειρά να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες του είδους και να δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα στον θεατή, είναι οι έξυπνες ατάκες και η σάτιρα, μέσα στην απαιτητική καθημερινότητα του αστυνομικού τμήματος. Μαζί με τον Σάμπεργκ, στη σειρά συμπρωταγωνιστούν οι Στεφανί Μπεατρίζ, Τέρι Κρουζ, Μελίσα Φουμέρο, Τσέλσι Περέτι κ.α.

Superstore

Χαμηλοί μισθοί και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας. Μπορεί αυτά τα θέματα να μην είναι ό,τι πιο ευχάριστο για τον θεατή, όμως με κάποιον τρόπο, το «Superstore» με θέμα την εργασία σε ένα πολυκατάστημα στο Σεντ Λούις με πρωταγωνιστές τους Αμέρικα Φερέρα και Μπεν Φέλντμαν, καταπιάνεται με δύσκολα ζητήματα. Κι αυτά τα παρουσιάζει με χιούμορ και διακριτικότητα, τόσο που οι τηλεθεατές στο τέλος των επεισοδίων συνήθως αισθάνονται καλύτερα για την ανθρωπότητα, παρά χειρότερα. 

Η σειρά του NBC, που αποτελείται από 113 επεισόδια, ολοκληρώθηκε μετά από έξι σεζόν.

The Good Place

Η Έλεανορ Σελστροπ (Κρίστεν Μπελ) ανακαλύπτει μετά θάνατον ότι έχει μεταφερθεί στο «The Good Place», μια ουτοπία που μοιάζει με τον παράδεισο και έχει σχεδιαστεί από τον Μάικλ (Τεντ Ντάνσον) ως ανταμοιβή επειδή έζησε μια ενάρετη ζωή. 

Γνωρίζοντας ότι έχει ένα όχι και τόσο τέλειο παρελθόν από ηθική άποψη, ανακαλύπτει ότι πρέπει να έχει γίνει κάποιο λάθος, αλλά επειδή δεν θέλει να τη στείλουν στο «Bad Place», αποφασίζει να κρύψει το παρελθόν της προσπαθώντας να γίνει καλύτερος άνθρωπος. 

Τελικά, θα καταλάβει ότι το «Good Place» δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται.

Netflix: Οι καλύτερες «feel good» σειρές στην πλατφόρμα-1

Friends

Το δημοφιλές sitcom του δικτύου NBC «Friends» έγινε η αγαπημένη συνήθεια εκατομμυρίων θεατών από την προβολή του πρώτου επεισοδίου το 1994 μέχρι το τέλος το 2004. Η Μόνικα, ο Ρος, η Ρέιτσελ, ο Τσάντλερ, η Φίμπι, ο Τζόι και η ζωή τους στη Νέα Υόρκη έγιναν μέρος της καθημερινότητας πολλών σπιτιών και προσέφεραν στιγμές γέλιου, συγκίνησης και αγωνίας όσον αφορά τις εξελίξεις στη ζωή τους. 

Η σειρά των Ντέιβιντ Κρέιν και Μάρτα Κάουφμαν συνεχίζει να έχει επίδραση και στους νεότερους τηλεθεατές, τους σημερινούς 20αρηδες,  που τη γνώρισαν μέσα από την πλατφόρμα του Netflix. Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια από τις πιο διαχρονικές feel-good σειρές της ποπ κουλτούρας που παραμένει αντικείμενο σχολιασμού και χρησιμοποιείται ως case study από πανεπιστημιακούς και ειδικούς σε θέματα τηλεόρασης.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή