«The Big Bang Theory», η εκδίκηση των nerds

«The Big Bang Theory», η εκδίκηση των nerds

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαρακτηρίστηκε και ως η εκδίκηση των nerds, λατρεύτηκε όσο ελάχιστες τηλεοπτικές σειρές τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως και χάρισε άπειρες στιγμές γέλιου. Ο λόγος για το «The Big Bang Theory» που ολοκλήρωσε τον έβδομο κύκλο του, ο οποίος μάλιστα για πολλούς ήταν και ο καλύτερος ως στιγμής.

Κεντρικοί χαρακτήρες, δύο επιστήμονες, ιδιοφυΐες της φυσικής, ο Λέοναρντ και ο Σέλντον, οι οποίοι μαζί με την όμορφη γειτόνισσά τους Πένι μπλέκουν σε διάφορες καταστάσεις, τις οποίες φυσικά αντιμετωπίζουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Γύρω τους εξίσου ξεκαρδιστικοί και οι υπόλοιποι χαρακτήρες, επιστήμονες και αυτοί στην πλειονότητα, συνθέτουν έναν κύκλο ικανό να παράγει σχεδόν αυτόματα γέλιο με εσωτερικά αλλά και πρωτότυπα αστεία.

Η μεγάλη επιτυχία όμως οφείλεται στο καλό timing. Η σειρά κατέφτασε ακριβώς σε μια εποχή (2007) όπου οι πρώην «σπασίκλες» ήρθαν ξαφνικά στο προσκήνιο. Με τον χείμαρρο των ταινιών βασισμένων σε δημοφιλή κόμικς που κατέκλυσαν τα σινεμά, αυτά έγιναν της μόδας μαζί με τα αστεία και τους κώδικες των θαυμαστών τους.

Από την άλλη, είναι οι «έξυπνοι». «Χάουαρντ, ξέρεις ότι είμαι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος. Πιστεύεις, αλήθεια, ότι αν είχα λάθος δεν θα το ήξερα;».

Σέλντον Κούπερ: Ερμηνευμένος με εξαιρετικό τρόπο από τον πολυβραβευμένο Τζιμ Πάρσονς, είναι αναμφισβήτητα ο σταρ της σειράς. Απίστευτα ιδιοφυής, εξαιρετικά υποχόνδριος, με ατάκες και γκριμάτσες αξέχαστες, αποτελεί τον βασικό παραγωγό και αποδέκτη των διάφορων γκαγκ. Απλώς μοναδικός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή