Τζέρεμι Κλάρκσον, ο «Μέσι» της τηλεόρασης

Τζέρεμι Κλάρκσον, ο «Μέσι» της τηλεόρασης

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Α​​ξίζει τελικά ο Τζέρεμι Κλάρκσον 250 εκατομμύρια δολάρια; Μάλλον δεν έχει και μεγάλη σημασία. Οταν πριν από έναν μήνα, ο διαδικτυακός κολοσσός Amazon ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον πρώην παρουσιαστή του BBC και τους συνεργάτες του, για ένα νέο σόου αυτοκινήτων, οι πάντες έμειναν άφωνοι. Δεν είναι η (μάλλον αναμενόμενη) μετακίνηση των δημιουργών του «Top Gear» σε ένα παγκοσμίου βεληνεκούς μέσο, σαν το Amazon Prime, όσο το μυθικό ποσό που, σύμφωνα με τους Financial Times, θα κοστίσει η νέα παραγωγή.

Πρόσφατα, ο έτερος μεγάλος διεκδικητής της διαδικτυακής τηλεοπτικής «πίτας» Netflix άφησε να διαρρεύσει πως υπήρχε και από μέρους του ενδιαφέρον για την ανάληψη του πρότζεκτ, όμως η συμφωνία δεν πραγματοποιήθηκε λόγω του εξωφρενικού ποσού το οποίο απαίτησαν οι παρουσιαστές. Ο Κλάρκσον, ωστόσο, ο οποίος, «καρφώνοντας» τους πρώην εργοδότες του, δήλωσε πως η νέα κατάσταση είναι «σαν να πέρασα από το μονοκινητήριο αεροπλάνο στο διαστημόπλοιο», δείχνει να γνωρίζει την αξία του στο χρηματιστήριο του θεάματος. Αυτό επισήμανε, άλλωστε, και ο Τζεφ Μπέζος, το αφεντικό του Amazon, όταν ρωτήθηκε αν το κόστος της «μεταγραφής» ήταν όντως το πρέπον.

Οσο για το ακριβές περιεχόμενο του νέου σόου ελάχιστα (ώς τίποτα) έχουν γίνει προς το παρόν γνωστά. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα ονομάζεται πια «Top Gear», καθώς το brandname ανήκει στο BBC, το οποίο και θα συνεχίσει τη μετάδοσή του με κεντρικό παρουσιαστή τον ραδιοφωνικό παραγωγό –και λάτρη της αυτοκίνησης– Κρις Εβανς. Οι Κλάρκσον, Χάμοντ και Μέι, από την άλλη, οι οποίοι με το ιδιαίτερο στυλ τους όλα αυτά τα χρόνια μετέτρεψαν το «Top Gear» σε παγκόσμια επιτυχία, μάλλον θα πάρουν και το μεγαλύτερο μέρος του κοινού μαζί τους. Οι κώδικες, τα εσωτερικά αστεία και ο ανορθόδοξος –αλλά τόσο εμπορικά επιτυχημένος– τρόπος τους δύσκολα θα μπορέσει να υποκατασταθεί από οποιονδήποτε άλλο, ειδικά όταν οι ίδιοι βρίσκονται ακόμα στο «παιχνίδι». Ωστόσο, για να ανταποκριθούν στη νέα μεγαλοπρεπή παραγωγή, πρέπει κι εκείνοι να παρουσιάσουν ανάλογα εντυπωσιακά αποτελέσματα. Για να δούμε…Μόνο στο διάστημα δεν έχουν πάει ακόμα. Λέτε;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή