Τηλεοπτικές σειρές που επιστρέφουν από έναν άλλο κόσμο

Τηλεοπτικές σειρές που επιστρέφουν από έναν άλλο κόσμο

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστροφές από… τον άλλο κόσμο είχαμε αυτή την εβδομάδα, τηλεοπτικά τουλάχιστον μιλώντας, αφού δύο εξαιρετικές σειρές φαντασίας, πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, ξεκίνησαν νέους κύκλους και μάλιστα με δυναμικό τρόπο. Το «The Walking Dead» δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις: η περιπετειώδης σειρά που περιγράφει την Post-zombie-apocalypse κοινωνία είναι απλώς η δημοφιλέστερη στην Αμερική, με δεκάδες εκατομμύρια τηλεθεατές και μπάτζετ που θα ζήλευαν πολλές κινηματογραφικές παραγωγές. Αυτό φάνηκε και από το πρώτο εντυπωσιακότατο επεισόδιο του 6ου κύκλου, το οποίο «απογειώθηκε» σεναριακά χάρη στην παράλληλη αφήγηση και στο διαρκές σασπένς που το τροφοδοτούσε.

Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, ωστόσο, είναι η επιστροφή μιας άλλης σειράς, γαλλικής αυτήν τη φορά, η οποία μάλιστα είχε μείνει ανενεργή από το 2013. Το μεταφυσικό «Les Revenants», ή «Αυτοί που επιστρέφουν», όπως είχε μεταφραστεί από τον Αlpha όταν το κανάλι πρόβαλε την πρώτη σεζόν πέρυσι, είναι από τα πιο μυστηριώδη προγράμματα που μπορεί να βρει κανείς στην τηλεόραση. Σε κάποια γραφική γαλλική κωμόπολη, μια μέρα οι νεκροί αρχίζουν να επιστρέφουν, ακριβώς στην κατάσταση που ήταν όταν «έφυγαν», προκαλώντας τρόμο -αλλά και άλλες αντιδράσεις- στους ζώντες κατοίκους. Οι έννοιες της απώλειας, του θρήνου καθώς και της ανάμνησης του αγαπημένου προσώπου ερευνώνται εδώ με παραπάνω από ευφάνταστο τρόπο· το σενάριο, όπως φαίνεται και από την έναρξη του δεύτερου κύκλου, οδηγεί τη φαντασία και το μυστήριο στα άκρα, φλερτάροντας με τη λογοτεχνία και υιοθετώντας μια εικονοποιία μερικές φορές ποιητική.

Το πιο σημαντικό στοιχείο του «Les Revenants», το οποίο πρόσφατα απέκτησε και την αμερικανική εκδοχή του, είναι πως αποτελεί απόδειξη ότι και η ευρωπαϊκή τηλεοπτική παραγωγή μπορεί, με τα κατάλληλα μέσα, να είναι εξίσου εντυπωσιακή. Επιπλέον, η κινηματογραφική παράδοση της εδώ όχθης του Ατλαντικού είναι ικανή να προσδώσει ποιότητα και βάθος, αξιοποιώντας έτσι στο έπακρο τις δυνατότητες της τηλεοπτικής φόρμας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή