Ο Ντ. Λιντς επιστρέφει στο «Twin Peaks»

Ο Ντ. Λιντς επιστρέφει στο «Twin Peaks»

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν το 1990 ο Ντέιβιντ Λιντς παρουσίασε, μαζί με τον συνεργάτη του Μαρκ Φροστ, την πρώτη εκδοχή του «Twin Peaks», οι περισσότεροι μίλησαν για θρίαμβο. Σε ένα (τότε) τηλεοπτικό τοπίο που, από ποιοτικής άποψης, δεν έχει καμία σχέση με το σημερινό, ο σπουδαίος auteur του σύγχρονου σουρεαλιστικού θρίλερ παρουσίασε μια σειρά με περίπλοκο, συναρπαστικό σενάριο, καλοφτιαγμένους χαρακτήρες και μοναδική ατμόσφαιρα. Παρά το μάλλον απότομο τέλος στη δεύτερη σεζόν του, το «Twin Peaks» συγκαταλέγεται άνετα μέσα στην πρώτη δεκάδα με τις κορυφαίες τηλεοπτικές παραγωγές της τελευταίας 25ετίας. Ισως για αυτό, ίσως και για να τελειώσει αυτό που άρχισε με τους δικούς του όρους, ο Λιντς αποφάσισε τόσα χρόνια αργότερα να επιστρέψει στο πρότζεκτ, γυρίζοντας ουσιαστικά τη συνέχεια της σειράς, η οποία προγραμματίζεται να είναι έτοιμη στις αρχές του 2017.

Το πρώτο teaser που κυκλοφόρησε στις αρχές της εβδομάδας, χωρίς βέβαια να είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτικό, προδιαθέτει για τα καλύτερα: η φωνή του ηθοποιού Μάικλ Χορς (ο γνωστός υπαστυνόμος Χοκ της σειράς) μοντάρεται μαζί με εικόνες του φυσικού τοπίου, όπου τοποθετείται η σειρά και στο οποίο οφείλει μεγάλο μέρος του μυστηριακού της χαρακτήρα. Το σύντομο κλιπ τελειώνει με δυο εργάτες να στήνουν ξανά τη γνώριμη ταμπέλα «Welcome to Twin Peaks…», ενώ παράλληλα ακούγονται οι πρώτες νότες από το εμβληματικό σκορ του Αντζελο Μπανταλαμέντι.

Η σύνδεση με τα προηγούμενα, ωστόσο, δεν τελειώνει εκεί. Οπως έχει γίνει γνωστό, ο Λιντς διατηρεί στην επανεκκίνηση της σειράς αρκετούς από τους παλιούς χαρακτήρες, με πρώτους και καλύτερους τον μυστηριώδη ντετέκτιβ Κούπερ (Κάιλ Μακ Λάχλαν) και τη σέξι λολίτα Οντρεϊ (Σέριλιν Φεν). Στο πλευρό τους παίρνει θέση μια σειρά από σύγχρονους σταρ, όπως η Αμάντα Σέιφριντ και ο Μπαλτάζαρ Γκετί. Οσον αφορά το σενάριο, ελάχιστα έχουν γίνει γνωστά, όμως το βέβαιο είναι πως τοποθετείται σε πραγματικό χρόνο, 25 χρόνια δηλαδή μετά τα γεγονότα των πρώτων δύο κύκλων, συνδέοντας (με κάποιον τρόπο) την τότε με τη σύγχρονη δράση.

Η αλήθεια είναι πως το 1990 οι Λιντς και Φροστ κατάφεραν να ρίξουν μια καλή ματιά στο μέλλον της τηλεόρασης. Είναι άραγε ικανοί να επαναλάβουν το επίτευγμα;

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή