Η αισιόδοξη παρέα του «Αnimaniac»

Η αισιόδοξη παρέα του «Αnimaniac»

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η​​δη το παλιό τραγουδάκι που επιλέχθηκε για σήμα της εκπομπής «Animaniac» σού φτιάχνει το κέφι. «Αν μπορούσα να μιλήσω στα ζώα/ να κουβεντιάσω με ένα χιμπατζή/ να συζητήσω με μια τίγρη/ για φαντάσου τι κατόρθωμα θα ήταν», τραγουδάει εύθυμα ο Μπόμπι Ντάριν.

Και μπορεί τίγρη να μην είδαμε ακόμη αγκαλιά με τους παρουσιαστές της κυριακάτικης εκπομπής του Αlpha, αλλά φίδια, όπως η Σούγκαρ και ο Σαμψών, να στρογγυλοκάθονται στο σαλόνι είδαμε. Και, βέβαια, σκύλους, γάτες, παπαγάλους… Οι παρουσιαστές δεν είναι επαγγελματίες της τηλεόρασης, είναι όμως άνθρωποι που γνωρίζουν και αγαπούν τα ζώα και αυτό φαίνεται από τα θέματα, τον τρόπο που τα προσεγγίζουν, φαίνεται στον αυθορμητισμό τους, στη δοτικότητα που χαρακτηρίζει όλη την εκπομπή. Εδώ το κριτήριο δεν είναι η καταγωγή του ζώου, αν είναι ράτσας ή όχι. Μπορείς να μάθεις τα πάντα, π.χ., για τα κανίς, αλλά πάνω απ’ όλα μαθαίνεις πώς να συμβιώσεις με αγάπη και ευθύνη με οποιοδήποτε ζώο.

Με κείμενα απλά αλλά υπεύθυνα μπορείς να πάρεις από τις πιο χρήσιμες έως τις πιο παράξενες πληροφορίες. Από το ποιοι δήμοι αυθαιρετούν με απαγορεύσεις σχετικά με τα ζώα και ποιες είναι οι ευθύνες του καθενός μας σχετικά με την καθαριότητα μέχρι το πώς συγκατοικεί κάποιος με ένα φίδι και πώς… δίνονται στον έρωτα οι παπαγάλοι και οι πιγκουίνοι.

Ολα αυτά δοσμένα με αμεσότητα και έξυπνο χιούμορ από τη μεσημεριανή παρέα του «Animaniac», που αποτελούν οι Ιρις Καλφοπούλου, Νικόλ Κοντογιώργη, Εύα Πετρίδη, Θανάσης Παπαγεωργίου, Πάνος Απέργης και οι μικροί Αθηνά Λεοντή και Νικόλας Αρώνης. Γυρίσματα στη φύση και καλοσχεδιασμένα καρτούν που αντικαθιστούν το σκηνικό αποδεικνύουν τι μπορεί να πετύχει κανείς με λίγα μέσα και πολύ μεράκι.

Πίσω απ’ όλα αυτά κρύβεται ένας από τους πιο έμπειρους και ταλαντούχους ανθρώπους της ελληνικής τηλεόρασης, η Φρόσω Ράλλη. Παραγωγός από τα γεννοφάσκια της, υπήρξε υπεύθυνη για ορισμένες από τις καλύτερες και δημοφιλέστερες εκπομπές, από τους «Απαράδεκτους» και το «Σ’ αγαπώ, μ’ αγαπάς» έως την «Αίθουσα του θρόνου».

Σε μια εποχή που η τηλεόραση έχει παραδοθεί σε κάθε είδους στερεότυπα, η Φρόσω Ράλλη και οι Animaniac μάς δείχνουν με τον πιο αισιόδοξο τρόπο ότι αυτό που πάνω απ’ όλα χρειαζόμαστε είναι η αγάπη, η αλληλεγγύη και ο τρόπος ώστε αυτές οι ανθρώπινες ποιότητες να επουλώσουν τον τόσο βαθιά τραυματισμένο από την κρίση πολιτισμό της καθημερινότητάς μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή