Σαν παιδάκι που του χαρίζεις ζαχαρωτά για να σε συμπαθεί…

Σαν παιδάκι που του χαρίζεις ζαχαρωτά για να σε συμπαθεί…

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μ​​αζί με τα (πολλά) καλά, έρχονται συνήθως και (κάποια) άσχημα. Ο γενικός αυτός κανόνας της καθημερινότητας βρίσκει την εφαρμογή του και στην ξένη τηλεόραση. Εχουμε αρκετές φορές μιλήσει για την εξαιρετική ποιότητα των σύγχρονων αμερικανικών σειρών, οι οποίες στις μέρες μας συναγωνίζονται στα ίσα τις καλύτερες κινηματογραφικές παραγωγές, τελευταία, ωστόσο, εμφανίζονται ανησυχητικά σημάδια.

Κυριότερο από αυτά είναι πως ο τρομερός ανταγωνισμός που υπάρχει πια, σε συνδυασμό με τα πολλά κέρδη της συγκεκριμένης αγοράς, επηρεάζει ευθέως το περιεχόμενο ακόμα και των κορυφαίων τηλεοπτικών σειρών. Κι αυτό είναι κακό πράγμα…

Την περασμένη εβδομάδα προβλήθηκε και στη χώρα μας το πολυαναμενόμενο τελευταίο επεισόδιο, του 6ου κύκλου του δημοφιλέστατου «The Walking Dead». Για τα δεδομένα της σειράς ήταν καθαρή απάτη.

Δημιουργώντας ένα τουλάχιστον φτηνό cliffhanger (σκηνικό αγωνίας για το επόμενο επεισόδιο) οι παραγωγοί άφησαν στο τέλος να εννοηθεί πως ένας εκ των βασικών χαρακτήρων μάς… άφησε για πάντα. «Αν θέλετε να μάθετε ποιος, ακολουθήστε μας και στην επόμενη σεζόν» ήταν το –αθέατο– μήνυμα, το οποίο πιθανότατα θα είναι και επιτυχημένο.

Ενα σόου σαν το «The Walking Dead» ωστόσο, δεν έχει ανάγκη από τέτοιους ψευτοεντυπωσιασμούς, οι οποίοι μάλιστα, όπως φαίνεται και από τις οργισμένες αντιδράσεις των φαν, μάλλον δίνουν την αίσθηση της κοροϊδίας.

Το πρόβλημα επίσης είναι πως πριν από την προαναφερθείσα τελική σκηνή, είχε προηγηθεί μιάμιση ώρα (η κανονική διάρκεια του επεισοδίου είναι μία ώρα) ενός ατέρμονου μπρος-πίσω, το οποίο, κατά τα φαινόμενα, ήταν χρήσιμο μόνο για τις παραπάνω διαφημίσεις που προβλήθηκαν στη διάρκειά του.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει με κάποια δημοφιλή σειρά. Ανάλογο σκηνικό στήθηκε πριν από μερικούς μήνες και με το «Game of Thrones», με αποτέλεσμα όλοι να περιμένουν την επερχόμενη έκτη σεζόν (24/4) για να μάθουν αν τελικά ζει ή όχι ο Τζον Σνόου – θυμίζει λίγο την ατάκα με τον βασιλιά Αλέξανδρο. Κάτι τέτοιο όμως αποτελεί αδικία, πρώτα απέναντι στην ίδια τη σειρά, που διακρίνεται για το βάθος και την ποικιλία της, εξίσου όμως και απέναντι στο κοινό που δεν θέλει να το μεταχειρίζονται σαν παιδάκι που του χαρίζεις ζαχαρωτά για να συνεχίσει να σε συμπαθεί…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή