«Γκάζι» για τις επενδύσεις της RWE στην Ελλάδα

«Γκάζι» για τις επενδύσεις της RWE στην Ελλάδα

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιτάχυνση της έκδοσης των απαιτούμενων αδειών ώστε μέχρι το τέλος του 2021 να μπουν σε τροχιά υλοποίησης τα περισσότερα έργα που σχεδιάζονται στη βάση του μνημόνιου συνεργασίας (MoU), που υπέγραψε με τη ΔΕΗ τον περασμένο Μάιο, ζήτησε από τα συναρμόδια υπουργεία το κλιμάκιο της RWE που αναχωρεί σήμερα για τη Γερμανία ύστερα από τετραήμερη επίσκεψη στην Αθήνα και στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. 

Τα στελέχη της RWE, εκτός από τη διοίκηση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες με την οποία και έθεσαν στόχο για τη μετεξέλιξη του MoU σε επιχειρηματική συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους, είχαν επαφές στην Αθήνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (υπουργός Αδ. Γεωργιάδης, αναπλ. υπουργός Ν. Παπαθανάσης, υφυπουργός Γ. Τσακίρης) παρουσία και της γενικής γραμματέως του υπουργείου Ενέργειας Αλ. Σδούκου.

Οι Γερμανοί επενδυτές μαζί με τα στελέχη της ΔΕΗ ΑΠΕ έθεσαν στα συναρμόδια υπουργεία ζητήματα που συνδέονται με τις αδειοδοτήσεις και ζήτησαν να διασφαλιστεί η επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών, αλλά και ζητήματα που συνδέονται με το υπό κατάρτιση Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του οποίου θα υλοποιηθεί η επένδυση του 1,2 δισ. ευρώ που προωθούν οι δύο εταιρείες για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 2 γιγαβάτ στην περιοχή. Η ΔΕΗ θα εισφέρει στην κοινή επένδυση άδειες για την κατασκευή φωτοβολταϊκών ισχύος 1 γιγαβάτ, ενώ άδειες αντίστοιχης ισχύος, βάσει του μεταξύ τους MoU, θα πρέπει να εισφέρει και η RWE η οποία διερευνά την αγορά για εξαγορές.

Το κλιμάκιο της RWE επισκέφθηκε την περιοχή της Κοζάνης και πραγματοποίησε αυτοψία των λιγνιτικών περιοχών που προτείνει η ΔΕΗ για την εγκατάσταση της επένδυσης. Οι επισκέψεις στελεχών της γερμανικής εταιρείας αναμένεται να πυκνώσουν το επόμενο διάστημα με στόχο την οριστικοποίηση επιχειρηματικής συμφωνίας με τη ΔΕΗ μέχρι το τέλος του έτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή