Στρατηγική ενίσχυσης των εξαγωγών από Isomat

Στρατηγική ενίσχυσης των εξαγωγών από Isomat

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα ίδια επίπεδα σε σχέση με το 2019 αναμένεται να διατηρηθούν κατά τη φετινή χρήση τα έσοδα και τα κέρδη προ φόρων της Isomat, σύμφωνα με όσα φανερώνουν τα στοιχεία του πρώτου τετραμήνου του 2020. Πέρυσι, η πολυεθνική εταιρεία δομικών χημικών και κονιαμάτων αύξησε σε ποσοστό 19% τον κύκλο εργασιών, σε 68,1 εκατ. ευρώ, από 57,4 εκατ. ευρώ το 2018, ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 44%, στα 7,3 εκατ. ευρώ.

Οπως αναφέρεται στην ετήσια οικονομική έκθεση για το 2019, κατά τη φετινή χρονιά, που κρίνεται δύσκολη λόγω της πανδημικής κρίσης, η Isomat επιδιώκει την αύξηση των εξαγωγών της στα Βαλκάνια, στις χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, στη Ρωσία, στην Αγγλία, στη Μέση Ανατολή καθώς και σε Βόρεια Αμερική και Ασία.

Προς την κατεύθυνση αυτή συμβάλλει η διεύρυνση της εξαγωγικής παρουσίας που πραγματοποίησε η Isomat το 2019 στις χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, όπως και σε Γερμανία, Ρωσία και Βόρεια Αμερική.

Η Isomat διαθέτει μονάδα παραγωγής σε ιδιόκτητο οικόπεδο στη Σερβία, ενώ το 2019 δραστηριοποιήθηκε με μεγαλύτερη ένταση στην παραγωγή πολυουρεθανικών προϊόντων στο πλαίσιο της ανάπτυξης νέων προϊόντων «με πολύ ελπιδοφόρα αποτελέσματα, και συνέχισε να δραστηριοποιείται στην παραγωγή χρωμάτων με πολύ καλά αποτελέσματα», όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεση του 2019.

Στη Ρουμανία, όπου η θυγατρική της Isomat συνέχισε τη λειτουργία της σε νέες εγκαταστάσεις, υλοποιούνται επενδύσεις για την επέκταση της ήδη υπάρχουσας γραμμής χρωμάτων και σοβάδων, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για την έκδοση άδειας γραμμής παραγωγής κονιαμάτων. Ωστόσο, σε χώρες όπως η Συρία, η Αίγυπτος, ο Λίβανος και η Ουκρανία, όπου αναμενόταν αύξηση των πωλήσεων, λόγω αναταραχών και εξεγέρσεων η δραστηριότητα μειώθηκε.

Το 2019 η αξία των εξαγωγών της Isomat διαμορφώθηκε σε 19,1 εκατ. ευρώ έναντι 16,2 εκατ. ευρώ το 2018, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 18%. Συνολικά η εταιρεία, που απασχολεί 470 άτομα σε Ελλάδα και εξωτερικό, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο είτε μέσω θυγατρικών εταιρειών είτε μέσω τοπικών διανομέων.

Στην Ελλάδα η εταιρεία υλοποιεί επενδυτικό σχέδιο παραγωγής δομικών χημικών και κονιαμάτων ύψους 7,9 εκατ. ευρώ. Αυτό περιλαμβάνει την κτιριακή και μηχανολογική επέκταση της μονάδας παραγωγής χημικών δομικών υλικών και κονιαμάτων στο 17ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Αγίου Αθανασίου, με σκοπό την αύξηση της ημερήσιας δυναμικότητας και των τριών συστημάτων παραγωγής (κονιάματα, ρευστά προϊόντα και πολυουρεθανικά [PU] προϊόντα). Εχει ήδη κατασκευαστεί ένα νέο συγκρότημα παραγωγής και αποθήκευσης προϊόντων συνολικής επιφάνειας 4.300 τ.μ., διώροφη πτέρυγα γραφείων – χώρων προσωπικού 240 τ.μ. και υπόστεγο φόρτωσης – διακίνησης προϊόντων 1.570 τ.μ.

Σε επίπεδο μεγεθών, πέρυσι, σε ενοποιημένο επίπεδο, η Isomat εμφάνισε καθαρά κέρδη μετά φόρων 5,1 εκατ. ευρώ, η καθαρή θέση διαμορφώθηκε σε 43,4 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός (βραχυπρόθεσμος και μακροπρόθεσμος) τραπεζικός δανεισμός διαμορφώθηκε σε 9 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης των μεικτών κερδών προς έσοδα παρουσιάζεται υψηλός, φτάνοντας το 43,78%, ενώ ο δείκτης των καθαρών κερδών προ φόρων προς τον κύκλο εργασιών διαμορφώνεται σε 10,77%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή