Κέρδη 20,4 εκατ., παρά το lockdown, για ΟΠΑΠ το πρώτο εξάμηνο

Κέρδη 20,4 εκατ., παρά το lockdown, για ΟΠΑΠ το πρώτο εξάμηνο

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις προκλήσεις που σχετίζονται με την πανδημική κρίση είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ο ΟΠΑΠ, όπως ανέφερε ο Acting CEO του ΟΠΑΠ Γιαν Κάρας, κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη αναλυτών για την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου. Αυτό, όπως σημείωσε, αναδεικνύεται και από τις επιδόσεις για τους έξι πρώτους μήνες της χρονιάς, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται σε 20,4 εκατ. ευρώ, αν και το σύνολο του εμπορικού δικτύου της εταιρείας επανήλθε πλήρως σε λειτουργία τον Ιούνιο, ύστερα από το lockdown που είχε επιβληθεί. 

Κατά το «κλείσιμο» της οικονομίας, ο όμιλος, όπως σημείωσε ο κ. Κάρας, έδωσε έμφαση στην υιοθέτηση μέτρων στήριξης του εμπορικού δικτύου του και στη σταδιακή επαναλειτουργία των καταστημάτων, στην οικονομική στήριξη και στην ενίσχυση της ρευστότητας των συνεργατών του.

Επίσης, μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακατασκευής ή ανακαίνισης σε 153 καταστήματα, αριθμός που αυξάνεται στα 200, σε επίπεδο εξαμήνου. Τα έργα αναβάθμισης περιλαμβάνουν και την ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού των καταστημάτων.

Σχετικά με τα VLTs, δηλαδή τις παιγνιομηχανές, όπως είπε ο κ. Κάρας, διατήρησαν τη δυναμική τους, παρότι τα καταστήματα PLAY έμειναν κλειστά έως τις αρχές Ιουνίου. Ο ΟΠΑΠ παρουσίασε, κατά το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, νέα παιχνίδια στα VLTs, ενώ προώθησε πρωτοβουλίες για τη συνολική βελτιστοποίηση του χαρτοφυλακίου του. Στον αθλητικό στοιχηματισμό οι επιδόσεις της εταιρείας δημιουργούν ικανοποίηση, όπως ανέφερε ο κ. Κάρας, ιδίως εάν ληφθούν υπόψη τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας και η επανέναρξη των αθλητικών διοργανώσεων από τον Ιούνιο κι έπειτα.

Σε τροχιά ανάπτυξης εξακολουθεί να βρίσκεται ο live στοιχηματισμός. Σχετικά με τις διαδικτυακές δραστηριότητες του ΟΠΑΠ, διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα ακόμη και μετά το lockdown, καταγράφοντας ιστορικά υψηλά ως προς το μέγεθος της βάσης ενεργών πελατών, χάρις κυρίως στο Τζόκερ Οnline, αλλά και στη διάθεση virtual προϊόντων.

Κατά την τηλεδιάσκεψη, ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΠΑΠ Καμίλ Ζίγκλερ ερωτήθηκε για τη συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου στα μεικτά κέρδη (GGR) του ΟΠΑΠ, βάσει της σύμβασης για τη δεκαετή επέκταση των αποκλειστικών του δικαιωμάτων για συγκεκριμένα τυχερά παιχνίδια (Τζόκερ, ΚΙΝΟ, Λόττο, Πάμε Στοίχημα κ.λπ.). Οπως σημείωσε, η σύμβαση μεταξύ του ΟΠΑΠ και του ελληνικού Δημοσίου ισχύει από το 2011 και προβλέπει ότι το Δημόσιο, μέχρι το 2030, θα έχει συμμετοχή 5% επί του μεικτού κέρδους (GGR) αυτών των παιχνιδιών. Ταυτόχρονα, βάσει των προβλέψεων της σύμβασης, ο ΟΠΑΠ έχει ήδη προκαταβάλει, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δημοσίου επί του μεικτού κέρδους, 1,8 δισ. ευρώ.

«Οπως ανέφερα και στην προηγούμενη τηλεδιάσκεψη, οι αρμόδιες αρχές είναι ενήμερες για το θέμα και στην παρούσα φάση δεν υπάρχει σχετικά κάτι νεότερο», δήλωσε ο κ. Ζίγκλερ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή