Ολοκληρώνεται ο μετασχηματισμός του ομίλου ΟΤΕ

Ολοκληρώνεται ο μετασχηματισμός του ομίλου ΟΤΕ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον μετασχηματισμό του ομίλου ΟΤΕ, μέσω της δημιουργίας τριών νέων θυγατρικών εταιρειών, αναφέρθηκε, την περασμένη Παρασκευή σε διαδικτυακή ενημέρωση περίπου 1.500 στελεχών, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του τηλεπικοινωνιακού ομίλου Μιχάλης Τσαμάζ. Οι τρεις αυτές εταιρείες αφορούν τους κλάδους εξυπηρέτησης πελατών, καταστημάτων και τεχνικών υπηρεσιών πεδίου, οι οποίοι απορροφούνται από την Cosmote e-Value, τη «Γερμανός» και την Cosmote Τεχνικές Υπηρεσίες (Cosmote Technical Services), αντίστοιχα.

Η στρατηγική αυτή υπακούει στη διεύρυνση του ΟΤΕ με νέες πηγές εσόδων, ενώ η εισηγμένη θα διαθέτει μεγαλύτερη ευελιξία και αυτονομία και θα βρίσκεται πιο κοντά στον πελάτη, όπως ανέφεραν κατά τη διαδικτυακή ενημέρωση των στελεχών ο γενικός διευθυντής εξυπηρέτησης πελατών Θανάσης Στράτος και ο γενικός διευθυντής Τεχνολογίας και Λειτουργιών του ΟΤΕ Στ. Θεοχαρόπουλος.

Ως εκ τούτου, η Cosmote e-Value ως αυτόνομη εταιρική οντότητα θα είναι σε θέση να επιδιώξει τη διεύρυνση του κύκλου εργασιών της και τη συνεργασία με νέους πελάτες, με το υφιστάμενο πελατολόγιο να περιλαμβάνει εταιρείες όπως η Attica Group, ο ΔΕΔΔΗΕ, η Info Quest και η ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Η «Γερμανός», υπό την ομπρέλα της οποίας θα βρεθούν τα Cosmote shops, θα είναι σε θέση να διευρύνει την παρουσία της στον τομέα της λιανικής, έχοντας το 2019 εμφανίσει κύκλο εργασιών 302 εκατ. ευρώ από πωλήσεις προϊόντων και από υπηρεσίες.

Η Cosmote Technical Services με αντικείμενο την παροχή τεχνικών και επιχειρηματικών λύσεων θα είναι σε θέση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να διεκδικήσει ακόμη περισσότερα έργα συμβουλευτικής υποστήριξης σε φορείς τόσο του Δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Οι εργαζόμενοι, όπως έγινε γνωστό, θα μεταφερθούν στις νέες οντότητες, υπό τους ίδιους όρους και δικαιώματα εργασίας που προβλέπουν οι υφιστάμενες συμβάσεις τους.

Κατά την τηλεδιάσκεψη, έγινε γνωστό πως το κόστος για το 2020 από την εθελουσία έξοδο υπαλλήλων διαμορφώνεται σε 150 εκατ. ευρώ, έχοντας ενταχθεί σε σχετικά προγράμματα 450 άτομα τον Μάρτιο, 150 άτομα το περασμένο καλοκαίρι, ενώ το προσεχές διάστημα και πριν από την εκπνοή της φετινής χρονιάς αναμένεται να ξεκινήσει ακόμη ένας «γύρος» εθελοντικής αποχώρησης περίπου 500 εργαζομένων. Συνολικά, ο όμιλος ΟΤΕ έχει διαθέσει το ποσό του 1 δισ. ευρώ κατά την τελευταία δεκαετία υλοποιώντας προγράμματα εθελουσίας εξόδου, ενώ θα δρομολογούνται αυξήσεις αποδοχών σε χαμηλόμισθους εργαζομένους της «πρώτης γραμμής», όπως ανέφερε η διοίκηση του ομίλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή