Μια καινοτόμος πλατφόρμα για τα ακίνητα μεγάλων παικτών

Μια καινοτόμος πλατφόρμα για τα ακίνητα μεγάλων παικτών

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συνεργασία με τον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας αλλά και τη Noval Property ΑΕΕΑΠ του ομίλου Βιοχάλκο προχώρησε πρόσφατα η νεοφυής πλατφόρμα προώθησης και αξιοποίησης ακινήτων Prosperty. Αντικείμενο της συνεργασίας είναι η προώθηση προς πώληση και ενοικίαση συγκεκριμένων ακινήτων των παραπάνω ομίλων. Ηδη, μάλιστα, τα πρώτα ακίνητα έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στην ψηφιακή πλατφόρμα της εταιρείας.

Συνολικά, η αρχική αυτή φάση της συνεργασίας προβλέπει την αξιοποίηση 500 ακινήτων. Εφόσον στεφθεί με επιτυχία, θεωρείται σίγουρη η επέκτασή της με την προσθήκη περισσότερων ακινήτων. Παράλληλα, η Prosperty βρίσκεται σε συζητήσεις και με άλλες τράπεζες και ΑΕΕΑΠ, αλλά και με εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων (servicers), για την ανάληψη της διαχείρισης ακόμα περισσότερων ακινήτων.

Οπως αναφέρει στην «Κ» ο Αντώνης Μαρκόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Prosperty, η πλατφόρμα μετράει μόλις τέσσερις μήνες λειτουργίας, αλλά μέχρι σήμερα έχει κατορθώσει να λαμβάνει 100.000 αναζητήσεις ακινήτων σε μηνιαία βάση. Εξ αυτών, περίπου οι 33.000, ή το 1/3, προέρχονται από συνολικά 120 χώρες του εξωτερικού. Αυτό συμβαίνει επειδή η εταιρεία έχει αξιοποιήσει μέρος των κεφαλαίων που έχει εξασφαλίσει από τους κύκλους χρηματοδότησης προκειμένου να προβάλλει τα ακίνητα που προωθεί και σε δημοφιλείς ιστότοπους ακινήτων του εξωτερικού.

Εκτός από τα ακίνητα τραπεζών και ΑΕΕΑΠ, η εταιρεία διαχειρίζεται και 250 ακίνητα ιδιωτών, εκ των οποίων περίπου τα 200 προωθούνται προς πώληση και τα υπόλοιπα προς ενοικίαση, ενώ αρκετά ακόμα ακίνητα βρίσκονται στη διαδικασία της ωρίμανσης, ώστε να μπορέσουν να αναρτηθούν. Αυτή ακριβώς η διαδικασία είναι μια από τις υπηρεσίες που προσφέρει η Prosperty και την οποία επιζητούν και οι διαχειριστές κόκκινων δανείων, καθώς τους βοηθάει στην επιτάχυνση της εξαιρετικά χρονοβόρου προσπάθειας να «καθαρίσει» ένα ακίνητο και να μπορέσει να αξιοποιηθεί.

Η Prosperty έχει δημιουργήσει ομάδα ανθρώπων και εξωτερικών συνεργατών προκειμένου να προχωράει στην τακτοποίηση, φωτογράφιση, βιντεοσκόπηση των ακινήτων. Εφόσον βρεθεί ο αγοραστής/ενοικιαστής και υπάρξει συμφωνία με τον ιδιοκτήτη, τότε οι δύο πλευρές συναντιούνται για την υπογραφή των συμβολαίων, παρουσία συμβολαιογράφου. «Πρόκειται για το μοναδικό σημείο της όλης διαδικασίας που απαιτεί φυσική παρουσία. Σημειώνω ότι η εταιρεία μας συνεργάζεται με αρκετά συμβολαιογραφικά και δικηγορικά γραφεία, όπως επίσης και με μηχανικούς, ώστε να παρέχουμε την παραπάνω υπηρεσία. Μάλιστα, όσο εμπλουτίζουμε την πλατφόρμα με νέα ακίνητα, ο αριθμός των συνεργατών μας θα μεγαλώνει», σημειώνει ο κ. Μαρκόπουλος.

Ενας από τους βασικούς στόχους της Prosperty είναι να αυτοματοποιηθούν οι διαδικασίες ωρίμανσης των ακινήτων και η ενίσχυση της διαφάνειας στις συναλλαγές ακινήτων, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία. 

Ετσι, όλα τα ακίνητα που αναρτώνται είναι έτοιμα προς αξιοποίηση. Αυτό σημαίνει ότι διαθέτουν όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί μια συναλλαγή, με αποτέλεσμα η ολοκλήρωση αυτής να γίνεται τέσσερις φορές ταχύτερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή