Εναντι 12,1 εκατ. ευρώ εξαγόρασε η Frem τη Χαΐτογλου-Χαρτέλ

Εναντι 12,1 εκατ. ευρώ εξαγόρασε η Frem τη Χαΐτογλου-Χαρτέλ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ποσό των 12,1 εκατ. ευρώ τοποθετείται το τίμημα εξαγοράς της βιομηχανίας χαρτοκιβωτίων Χαΐτογλου-Χαρτέλ ΑΒΕΕ από τη –λιβανέζικων συμφερόντων– Frem Industrial Group. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στα χρήματα που θα εισπράξουν οι τράπεζες, οι οποίες θα αποκτήσουν και ακίνητα αξίας 5 εκατ. ευρώ, όπως βιομηχανικές εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη, αλλά και γραφεία επί των οδών Σειρήνων και Χαρ. Τρικούπη στην Κηφισιά, εμβαδού 137 τ.μ. Συνολικά, δηλαδή, θα ρυθμιστούν δάνεια της τάξεως των 17,1 εκατ. ευρώ προς τις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank), ενώ επιπρόσθετο ποσό 16,8 εκατ. ευρώ που οφείλει η Χαρτέλ προς τις τράπεζες πρόκειται να διαγραφεί.

Τα προς ρύθμιση δάνεια, σε συνδυασμό με τα χρέη που πρόκειται να διαγραφούν, ποσό δηλαδή 34,3 εκατ. ευρώ, αντιστοιχούν στη μερίδα του λέοντος των οφειλών ύψους 42,6 εκατ. ευρώ προς τους βασικούς πιστωτές της εταιρείας. Οι τελευταίοι αντιπροσωπεύουν και το 69,77% των συνολικών υποχρεώσεων 62,1 εκατ. ευρώ της Χαρτέλ, η οποία, μέχρι σήμερα, έχει λάβει χρηματοδότηση ύψους της τάξεως των 2,8 εκατ. ευρώ από τη Frem Industrial.

Οσον αφορά την Indevco, στην οποία ανήκει η Frem Ιndustrial Group, αποτελεί διεθνή όμιλο ο οποίος δραστηριοποιείται στη βιομηχανική παραγωγή και στην παροχή τεχνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, με παρουσία στην ελληνική αγορά από το 2009 μέσω της θυγατρικής εταιρείας Unipak Hellas. To 2018 είχε αποκτήσει τη χαρτοβιομηχανία ΠΑΚΟ, επιδιώκοντας η Ελλάδα να καταστεί το κέντρο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η Indevco, όπως προκύπτει από τη χθεσινή ανακοίνωσή της, εξαγγέλλει νέες επενδύσεις στην ελληνική αγορά.

«Η Χαΐτογλου-Χαρτέλ ΑΒΕΕ υπήρξε ανέκαθεν ένας αξιόπιστος συνεργάτης και προμηθευτής εμπορευμάτων για τη Unipak Hellas (θυγατρική εταιρεία του ομίλου Indevco στην Ελλάδα). Η συνεργασία μας χρονολογείται από το 2013 και η εν λόγω εξαγορά ουσιαστικά αποτελεί την επιχειρηματική συνέχεια της έως τώρα εξαιρετικής συνεργασίας μας», ανέφερε ο Fayssal Frem, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου εταιρειών Indevco και επικεφαλής των δραστηριοτήτων του ομίλου Indevco στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη συμφωνία αναδιάρθρωσης έχει λάβει την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και αναμένεται να ολοκληρωθεί τους προσεχείς μήνες.

Η PricewaterhouseCoopers Business Solutions SA και η «Μ. Ψύλλα – Β. Βύζας – Γ. Κατρινάκης Δικηγορική Εταιρεία», μέλος του διεθνούς δικτύου νομικών υπηρεσιών της PwC, ενήργησαν ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός και νομικός σύμβουλος αντίστοιχα του ομίλου Indevco.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή