Ανέλαβε καθήκοντα το νέο Δ.Σ. της «Ακτωρ»

Ανέλαβε καθήκοντα το νέο Δ.Σ. της «Ακτωρ»

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαρξ εκ της σαρκός του ομίλου «Ελλάκτωρ» και της κατασκευαστικής εταιρείας «Ακτωρ» αποτελεί η νέα σύνθεση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της τελευταίας, που έχει περιέλθει υπό τον έλεγχο του ολλανδικού fund Reggeborgh, ύστερα από τις αποφάσεις που έλαβε η γενική συνέλευση μετόχων την περασμένη Τετάρτη. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της «Ακτωρ», που συγκροτήθηκε σε σώμα την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, θα κληθούν να ενισχύσουν με νέα έργα στις υποδομές, στις παραχωρήσεις και στη διαχείριση απορριμμάτων το ανεκτέλεστο της τεχνικής εταιρείας, που τοποθετείται στο 1,8 δισ. ευρώ (στοιχεία εννεαμήνου 2020).
Ειδικότερα, στη θέση του εκτελεστικού προέδρου της «Ακτωρ» τοποθετήθηκε ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, που δραστηριοποιείται στον χώρο των κατασκευών και της αγοράς ακινήτων για περισσότερα από 35 χρόνια. Αποτελεί μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της θυγατρικής του ομίλου «Ελλάκτωρ», Reds, έχοντας διατελέσει πρόεδρος της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων.

Νέος διευθύνων σύμβουλος της τεχνικής εταιρείας είναι ο Γιώργος Κωτούλας που διαθέτει 20 χρόνια εμπειρίας σε δημόσια και ιδιωτικά έργα υποδομών, σε οικοδομικά και περιβαλλοντικά έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ο ίδιος, όπως και ο κ. Παναγιωτόπουλος, έχει γεννηθεί στην Ευρυτανία.

Μέλος του διοικητικού συμβουλίου της «Ακτωρ» αποτελεί ο Λεωνίδας Μπόμπολας, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την τεχνική εταιρεία, όπου δραστηριοποιείται τα τελευταία 33 χρόνια. Την περίοδο 1988-1992 διατέλεσε τεχνικός διευθυντής μεγάλων έργων υποδομής, ενώ για πολλά χρόνια κατείχε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της «Ακτωρ».

Επίσης, ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της «Ακτωρ» τοποθετήθηκε ο Εδουάρδος Σαραντόπουλος, ο οποίος από το 1995 έως το 2000 διετέλεσε διευθυντής έργων εξωτερικού της εταιρείας «Κ.Ι. Σαραντόπουλος Α.Ε.», η οποία τον Σεπτέμβριο του 2002 συγχωνεύθηκε με την «Παντεχνική». Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία συγχωνεύθηκε με την «Ακτωρ» το 2009.

Το Δ.Σ. της «Ακτωρ» απαρτίζεται ακόμη από τον Γιάννη Μαργιώλο, ο οποίος βρίσκεται στον όμιλο τα τελευταία 30 χρόνια, έχοντας διατελέσει μέλος όχι μόνο στον κατασκευαστικό βραχίονα του ομίλου αλλά και σε άλλες θυγατρικές εταιρείες. Ως επικεφαλής του τομέα διαχείρισης υδάτων (πρώην «Ακτωρ Διαχείρισης Υδάτων»), διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία σε περιβαλλοντικά έργα και μονάδες βιολογικών καθαρισμών, όπως αυτό της Ψυττάλειας.

Το τέταρτο μέλος του Δ.Σ. είναι ο Κωνσταντίνος Τούμπουρος, που έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, ως αντιπρόεδρος και μέλος Δ.Σ. στην εταιρεία «Εργονομία» καθώς και ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία «Εργομετρία». Εως και σήμερα εργάζεται ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Temco.

Στην «Ελλάκτωρ» το διοικητικό συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα την περασμένη Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, με πρόεδρο τον Γιώργο Μυλωνογιάννη και αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Αρη Ξενόφο. Τα υπόλοιπα μη εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. του ομίλου περιλαμβάνουν τον Δημήτρη Κονδύλη, τον Κωνσταντίνο Τούμπουρο –που συμμετέχει και στο Δ.Σ. της «Ακτωρ»– και την Αθηνά Χατζηπέτρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή