Νέο logistics center από τη «Φουρλής»

Νέο logistics center από τη «Φουρλής»

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επένδυση ύψους 11 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέου logistics center, το οποίο θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ανάγκες των καταστημάτων αθλητικών ειδών Inetrsport και The Athlete’s Foot του ομίλου Φουρλή, προχωρεί ο όμιλος. Πρόκειται για επένδυση η οποία είχε προαναγγελθεί τον Νοέμβριο του 2020, στη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου, και αποτελεί ένα από τα πολλά παραδείγματα επενδυτικών κινήσεων στην κατηγορία των logistics στις οποίες προχωρούν μεγάλες λιανεμπορικές εταιρείες της χώρας, προκειμένου να εξυπηρετήσουν καλύτερα, κυρίως, την αύξηση των ηλεκτρονικών παραγγελιών.

Μάλιστα, η επένδυση του ομίλου Φουρλή θα ξεκινήσει να λειτουργεί νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά σχεδιασθεί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο όμιλος, η έναρξη λειτουργίας της έχει προγραμματισθεί για τον Ιανουάριο του 2022, ενώ οι πληροφορίες αρχικά έκαναν λόγο για ολοκλήρωσή της έως τις αρχές του 2023. Το νέο logistics center θα κατασκευασθεί στο ακίνητο του ομίλου στα Οινόφυτα Βοιωτίας και αφορά υψηλής τεχνολογίας αυτοματοποιημένο εξοπλισμό για τη διακίνηση των προϊόντων αθλητικών ειδών, τόσο προς τα φυσικά καταστήματα όσο και προς τους καταναλωτές των ηλεκτρονικών καταστημάτων της Intersport και της The Athlete’s Foot σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο. Το σύστημα παρέχει μέγιστη ευελιξία ως προς την επεξεργασία άμεσης αναπλήρωσης αποθεμάτων και ηλεκτρονικών παραγγελιών. Το έργο έχει ανατεθεί στην αυστριακή εταιρεία KNAPP AG.

Υπενθυμίζεται ότι εντός του 2020 ο όμιλος είχε ολοκληρώσει επένδυση ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ για την επέκταση της κεντρικής του αποθήκης στο Σχηματάρι, όπου προστέθηκαν επιπλέον 7.500 τ.μ. για την επαρκή κάλυψη των αναγκών που δημιουργήθηκαν από την αύξηση των ηλεκτρονικών πωλήσεων. Ωστόσο, η αποθήκη αυτή εξυπηρετεί και τις ανάγκες των καταστημάτων ΙΚΕΑ και για αυτό κρίθηκε απαραίτητη η κατασκευή διαφορετικού logistics center για τις αλυσίδες αθλητικών ειδών του ομίλου. 

Η «Σκλαβενίτης»

Ακόμη δύο αποθήκες-hubs στην Αττική προγραμματίζει το 2021 η «Σκλαβενίτης», καθώς και μία στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να υποστηριχθεί το ηλεκτρονικό της κατάστημα στους δύο αυτούς νομούς. Σημειώνεται ότι το 2020 η εταιρεία δημιούργησε ένα hub στην Πέτρου Ράλλη. Σύμφωνα, εξάλλου, με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», η «Σκλαβενίτης», έχοντας στις προθέσεις της να εντάξει από το 2022 στο ηλεκτρονικό της κατάστημα και τις κατηγορίες bazaar (είδη ένδυσης – υπόδησης, λευκά είδη κ.ά.), που σήμερα πωλούνται μόνο στα φυσικά της καταστήματα, εξετάζει τη δημιουργία ενός hub αποκλειστικά για αυτή την ομάδα προϊόντων, δεδομένου ότι οι απαιτήσεις στη διαχείριση και στην αποθήκευσή τους είναι πολύ διαφορετικές από αυτές για τα τρόφιμα. Σημειώνεται ότι το hub μικρότερου μεγέθους που βρίσκεται στον Γέρακα Αττικής, και το οποίο η ΕΥΣ «κληρονόμησε» μετά την εξαγορά του caremarket.gr πριν από περίπου έναν χρόνο, χρησιμοποιείται για να καλύψει τις ηλεκτρονικές παραγγελίες που πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας efood.

Στη Βοιωτία υλοποιεί νέα επένδυση logistics ο όμιλος Jumbo. Οι εγκαταστάσεις θα έχουν επιφάνεια περίπου 16.000 τ.μ., ενώ νέα επένδυση σε logistics ολοκληρώνει η Public, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να διαθέτει πλέον αποθήκες 22.000 τ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή