Με κέρδη 2,02% η πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου

Με κέρδη 2,02% η πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών σε όλη τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας, με τον τζίρο ωστόσο να παραμένει απογοητευτικός δίνοντας σήμα για συνέχιση της στάσης αναμονής που τηρούν εδώ και εβδομάδες τα χαρτοφυλάκια. Καλύτερη ήταν πάντως η εικόνα στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος στήριξε την αντίδραση του Χ.Α., με επιλεκτικές αγοραστικές κινήσεις να πραγματοποιούνται και σε άλλα blue chips. Σύμφωνα με εγχώριους αναλυτές, για να υπάρξει κάποια ουσιώδης αλλαγή στην τάση του Χ.Α. στο βραχυπρόθεσμο σκηνικό, θα χρειαστεί κλείσιμο πάνω από τις 771 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, επίπεδο στο οποίο κινείται ο κινητός μέσος των 30 ημερών.

Προς το παρόν, τα βλέμματα συνεχίζουν να στρέφονται στο μέτωπο της εξέλιξης της πανδημίας και των περιορισμών, ενώ την επόμενη εβδομάδα, το βράδυ της Τρίτης ο MSCI θα ανακοινώσει τις τριμηνιαίες αλλαγές στους δείκτες αναφοράς, με τους αναλυτές της VTB Capital να επισημαίνουν στην «Κ» πως δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια αλλαγή σε ό,τι αφορά τις ελληνικές μετοχές. Ετσι, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,50% στις 764,60 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 44 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης  υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέγραψε άνοδο 0,78% στις 1.829,28 μονάδες, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 0,34% στις 1.069,40 μονάδες και ο τραπεζικός υπεραπέδωσε κλείνοντας με κέρδη 1,38% στις 458,46 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,02%, ενώ ανοδικά κινήθηκε και ο τραπεζικός δείκτης, κατά 3,43%. Σε παρατεταμένη εσωστρεφή αναμονή έχει εισέλθει το Χρηματιστήριο, καθώς το ενδιαφέρον έχει επιτρέψει τη διαχείριση της πανδημίας και τον ρυθμό των εμβολιασμών, σημειώνει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities. Η αγορά έχει χάσει την επαφή της με τον διεθνή παράγοντα, γεγονός που της έχει στερήσει τη δυναμική του ξεκινήματος της χρονιάς και έχει οδηγήσει σε συρρίκνωση του ενδιαφέροντος όπως αυτό εκφράζεται από τις συναλλαγές. Καταλύτες υπάρχουν και από τις δύο πλευρές, ωστόσο, όπως επισημαίνει, ακόμα και σε αρνητικά ενδεχόμενα (ύψος δανείων σε αναστολή πληρωμών, αύξηση κεφαλαίου Τράπεζας Πειραιώς, αύξηση κεφαλαίου Aegean κ.λπ.) δεν φαίνεται να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα είτε για το τελικό μέγεθος είτε για τον χρόνο διεξαγωγής των σκοπούμενων εταιρικών πράξεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή