Δ. Κούτρας στο MR: «Εθνικό έγκλημα να καταντήσει η Άκτωρ πρόβλημα»

Δ. Κούτρας στο MR: «Εθνικό έγκλημα να καταντήσει η Άκτωρ πρόβλημα»

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως επικεφαλής, από το 1978 έως το 2018, της Άκτωρ, της τεχνικής εταιρείας που επί μακρόν αναλάμβανε τα περισσότερα μεγάλα έργα υποδομών στην Ελλάδα, ο Δημήτρης Κούτρας έχει αφήσει διακριτό αποτύπωμα στον ελληνικό κατασκευαστικό κλάδο. Ωστόσο, ο «πόλεμος» μεταξύ των μεγαλομετόχων της Ελλάκτωρ για τη διεκδίκηση του ελέγχου του ομίλου που έλαβε χώρα το καλοκαίρι του 2018 έθεσε τον κ. Κούτρα εκτός της εταιρείας. Έκτοτε συνεχίζει τη δραστηριότητά του από τη θέση του προέδρου της τεχνικής εταιρείας Intrakat.

Ο δεύτερος όμως, στην ιστορία της Ελλάκτωρ μετοχικός πόλεμος, που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου ένα μήνα, με την επικράτηση του ολλανδικού fund Reggeborgh έναντι των αδελφών Αναστ. και Δημ. Καλλιτσάντση και η επιστροφή στο δ.σ. του ομίλου και της Ηλέκτωρ του Λεωνίδα Μπόμπολα-επί πολλές δεκαετίες στενού συνεργάτη του- φέρνει εμμέσως τον Δ. Κούτρα ξανά στο προσκήνιο.

Τις τελευταίες αυτές εξελίξεις που σχετίζονται με τον πρωταγωνιστικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει, εκ νέου, ευρύτερα ο κατασκευαστικός κλάδος στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, σχολιάζει στο Moneyreview.gr ο Δημήτρης Κούτρας.  

Διαβάστε τη συνέντευξή του στο moneyreview.gr

Διαβάστε ακόμη στο moneyreview.gr:

Χ. Θεοχάρης στο «MR»: Ανοιχτά σύνορα με rapid test

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή