Στην αγορά των ΗΠΑ επεκτείνεται η ελληνική startup Dialectica

Στην αγορά των ΗΠΑ επεκτείνεται η ελληνική startup Dialectica

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το βλέμμα στραμμένο στην αμερικανική αγορά, η ελληνική νεοφυής εταιρεία Dialectica ανοίγει γραφεία στη Νέα Υόρκη επεκτείνοντας τη δραστηριότητά της στις ΗΠΑ. Η ελληνική startup, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο κ. Γιώργος Τσαρούχας, συνδέει θεσμικούς επενδυτές, συμβουλευτικές εταιρείες αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις με εξειδικευμένα στελέχη της αγοράς (experts) που τους ενδιαφέρουν, ώστε να αντλήσουν πληροφορίες και να προχωρήσουν σε επενδυτικές συμφωνίες. Η Dialectica διαθέτει μια βάση δεδομένων που περιλαμβάνει από απλούς εργαζομένους σε βιομηχανικές μονάδες μέχρι διευθύνοντες συμβούλους επιχειρήσεων που έχουν υψηλή κεφαλαιοποίηση. Οπως έχει ήδη γράψει η «Κ», η εταιρεία έχει συμβάλει στην ολοκλήρωση επιχειρηματικών συμφωνιών, ύψους 180 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κλάδο του information services (primary research) παγκοσμίως.

Η εταιρεία συνεργάζεται με μερικά από τα μεγαλύτερα επενδυτικά κεφάλαια παγκοσμίως, ενώ αριθμεί περίπου 325 άτομα σε Αθήνα, Λονδίνο, Μόντρεαλ και πλέον Νέα Υόρκη.

Στο Θησείο, όπου διατηρεί τα γραφεία της στην Αθήνα, απασχολείται το μεγαλύτερο μέρος του εργατικού της δυναμικού (πάνω από 200 άτομα), ενώ ισχυρή ανάπτυξη γνώρισε η εταιρεία και κατά την προηγούμενη χρονιά. Παρά την επέλαση της πανδημίας, η Dialectica συνέχισε να αναπτύσσεται αυξάνοντας κατά 80% το προσωπικό της και προσλαμβάνοντας περισσότερα από 150 άτομα. Δημιουργήθηκε το 2015 από τους κ. Τσαρούχα και Φρεντ Κόρκετ, και στόχος της είναι να αποκτήσει, τα επόμενα πέντε χρόνια, παρουσία σε όλα τα μεγάλα επιχειρηματικά κέντρα, απασχολώντας περισσότερους από 1.000 εργαζομένους παγκοσμίως.

Το γραφείο της εταιρείας στην Αθήνα θα αποτελεί κέντρο ανάπτυξης για τις αγορές της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, με την εταιρεία να προσλαμβάνει νέους επαγγελματίες. «H επιτυχημένη επέκταση της Dialectica σε Αθήνα, Λονδίνο και Μόντρεαλ μας γεμίζει αυτοπεποίθηση για το άνοιγμά μας στην αγορά της Νέας Υόρκης. Με οδηγό το όραμά μας να απλοποιήσουμε και να εκσυγχρονίσουμε την πρόσβαση σε γνώση και πληροφορίες παγκοσμίως, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην επέκταση της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο, την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών, αλλά και τη διαρκή ανάπτυξη των ικανοτήτων, γνώσεων και δεξιοτήτων των ανθρώπων μας – την κινητήριο δύναμη της επιτυχίας μας όλα αυτά τα χρόνια», επισημαίνει ο κ. Τσαρούχας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή