Άνοδος και πάνω από 850 μονάδες ξανά ο Δείκτης

Άνοδος και πάνω από 850 μονάδες ξανά ο Δείκτης

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον καλύτερο τρόπο τελείωσε η αρκετά έντονη σε διακυμάνσεις εβδομάδα για το Ελληνικό Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνά εύκολα τις 850 μονάδες, αν και με σχετικά χαμηλό τζίρο, ξεπερνώντας τα εμπόδια που έθεσαν οι πιέσεις σε επιλεγμένους τίτλους.

Το πολύ θετικό κλίμα που κυριάρχησε στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς  και το ισχυρό άνοιγμα στη Wall Street αποτέλεσαν ένα σημαντικό στήριγμα για το Χ.Α., το οποίο μάλιστα υπεραπέδωσε, με τη βοήθεια της πλειονότητας των τίτλων, ενισχύοντας έτσι τις προσδοκίες ότι ο Μάρτιος, με μόλις τρεις συνεδριάσεις να απομένουν, θα αποτελέσει έναν θετικό μήνα από πλευράς αποδόσεων.

Η αγορά, παρά την αναταραχή και την έντονη μεταβλητότητα των δύο τελευταίων εβδομάδων που προκάλεσαν κυρίως τα σενάρια γύρω από την αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, απέδειξε ότι έχει άμυνες για να αντισταθεί στις ισχυρές ενδοσυνεδριακές ρευστοποιήσεις. Αν και δεν απέφυγε τα αρνητικά πρόσημα, ωστόσο κατάφερε να διατηρήσει τη σημαντική στήριξη των 820-830 μονάδων, επιβεβαιώνοντας την κύρια ανοδική τάση, με τη συνεδρίαση της Παρασκευής να ανοίγει τον δρόμο για την υπέρβαση του ορίου των 862 μονάδων, που είναι και το ζητούμενο τεχνικά στη δεδομένη φάση.

Στα στατιστικά της Παρασκευής, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε κέρδη της τάξης του 1,76% στις 851,82 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 97,12 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,95% στις 2.050,87 μονάδες, στο +1,36% και στις 1.213,47 μονάδες έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 3,52% στις 543,12 μονάδες

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε άνοδο 2,25% και ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 4,24%.

Η αγορά έκανε, επιτέλους, την αποφασιστική κίνηση και αποδεσμεύθηκε από τη φημολογία της αύξησης κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς διατηρώντας έναν καλό βηματισμό σε συναλλαγές και ενδιαφέρον, σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities. Τα αποτελέσματα των εταιρειών έδειξαν ότι μπορούν να αφυπνίσουν επενδυτικά αντανακλαστικά, με αποτέλεσμα το επιλεκτικό ενδιαφέρον να αποκτήσει μεγαλύτερη διάρκεια και διάχυση στο ταμπλό.

Παρά τη δυσάρεστη εικόνα στο επιδημιολογικό μέτωπο, το Χρηματιστήριο δείχνει διατεθειμένο να κοιτάξει μπροστά, τιμολογώντας την επόμενη ημέρα παρά τις όποιες δυσκολίες παρουσιάζουν τα απαιτητικά εγχειρήματα χρηματοδότησης που έρχονται τον Απρίλιο (Τρ. Πειραιώς, Ελλάκτωρ, Αεροπορία Αιγαίου κ.λπ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή