Κεφάλαια 10,6 εκατ. δολαρίων από διεθνείς και εγχώριους επενδυτές αντλεί ελληνική startup

Κεφάλαια 10,6 εκατ. δολαρίων από διεθνείς και εγχώριους επενδυτές αντλεί ελληνική startup

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κεφάλαια ύψους 10,6 εκατ. δολ. αντλεί η ελληνική νεοφυής εταιρεία Hack The Box, η οποία έχει δημιουργήσει ένα λογισμικό εκπαίδευσης των χρηστών σε θέματα κυβερνοασφάλειας.

Στον συγκεκριμένο γύρο χρηματοδότησης (Series A), συμμετέχει, ως βασικός επενδυτής, το αμερικανικό fund Paladin Capital Group που επενδύει σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της κυβερνοασφάλειας, το αμερικανικό Osage University Partners, το βρετανικό Brighteye Ventures αλλά και το ελληνικό Marathon Venture Capital, που αποτελεί υφιστάμενο επενδυτή της εταιρείας. Μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης, η εταιρεία θα δημιουργήσει νέα προϊόντα για τους χρήστες αλλά και για τους πελάτες με τους οποίους συνεργάζεται, εδραιώνοντας παράλληλα την παρουσία της στην αγορά των ΗΠΑ.

Σήμερα η εταιρεία απασχολεί 88 εργαζομένους με το 45% να βρίσκεται στην Ελλάδα, δουλεύοντας από τα γραφεία της στον Άλιμο ή απομακρυσμένα ενώ μέχρι το τέλος του 2022 στόχος είναι να αυξήσει το σύνολο των εργαζομένων της σε 200, εκ των οποίων η 100 θα απασχολούνται στην χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα θα μεταφερθεί την πρώτη εβδομάδα του Μαϊου σε νέα γραφεία στον Άλιμο, που είναι 4 φορές μεγαλύτερα σε σύγκριση με τα υφιστάμενα γραφεία τα οποία και θα μετατρέψει σε στούντιο παραγωγής.

Η Hack The Box, ιδρύθηκε το 2017 από τον Χάρη Πυλαρινό, τον Τζέιμς Χούκερ και τον Άρη Ζηκόπουλο, έχει έδρα στο Κεντ της Αγγλίας και έχει παρουσία στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αμερική και την Ελλάδα. Η ομάδα έχει αναπτύξει μία πλατφόρμα προσομοίωσης υπολογιστικών συστημάτων την οποία ο εκάστοτε χρήστης καλείται να “χακάρει”. Μέσα από στοιχεία “gaming” του  δίνει τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί τους γύρω του και να κοινωνικοποιηθεί μέσα από την πλατφόρμα, βελτιώνοντας παράλληλα τις δεξιότητές τους γύρω από την κυβερνοασφάλεια.

Όσοι χρήστες καταφέρουν να χακάρουν τα συγκεκριμένα υπολογιστικά συστήματα (εργαστήρια) παίρνουν πόντους και ανεβαίνουν στην κατάταξη ενώ μπορούν να δημοσιεύσουν τις επιδόσεις τους και στο βιογραφικό τους. Στην πλατφόρμα μπορούν επίσης να εγγραφούν εταιρείες ή και πανεπιστήμια, δημιουργώντας τα δικά τους εργαστήρια ή δημοσιεύοντας θέσεις εργασίας που απευθύνονται σε όσους έχουν κατορθώσει να «σπάσουν» τους τεχνολογικούς γρίφους των συστημάτων της εταιρείας.

Σήμερα, η εταιρεία έχει δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εκπαιδευτική κοινότητα στο χώρο σε παγκόσμια κλίμακα, μετρώντας περισσότερα από 500 χιλιάδες μέλη ενώ τα τελευταία 2 χρόνια έχει αυξήσει τα έσοδά της περισσότερο από 1.000% με αυτά να υπολογίζονται μεταξύ 5-10 εκατ δολ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή