Χρηματοδότηση 10,6 εκατ. δολ. εξασφάλισε η startup Hack The Box

Χρηματοδότηση 10,6 εκατ. δολ. εξασφάλισε η startup Hack The Box

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα γραφεία σε Ελλάδα, Βρετανία και ΗΠΑ αλλά και σε διπλασιασμό των εργαζομένων της προχωρεί η νεοφυής εταιρεία Hack The Box, η οποία έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα μέσω της οποίας οι χρήστες μαθαίνουν να «χακάρουν» υπολογιστικά συστήματα, αναπτύσσοντας δεξιότητες για την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων. Μετρώντας συνολικά πάνω από 500.000 μέλη και προσθέτοντας 1.500 μέλη ημερησίως, η εταιρεία άντλησε 10,6 εκατ. δολ. από το αμερικανικό Paladin Capital Group, το οποίο ηγήθηκε της επένδυσης, το αμερικανικό Osage University Partners, το βρετανικό Brighteye Ventures και το ελληνικό Marathon Venture Capital, που έχει ήδη επενδύσει στην εταιρεία. 

Το σύνολο των κεφαλαίων που έχει αντλήσει μέχρι στιγμής η Hack The Box ανέρχεται σε περίπου 15 εκατ. δολάρια, ενώ η νέα χρηματοδότηση θα συμβάλει στην ανάπτυξή της, καθώς επεκτείνεται στην αγορά των ΗΠΑ, αλλά και στη δημιουργία νέων προϊόντων για τους χρήστες και τους εταιρικούς πελάτες της. 

Η εταιρεία έχει έδρα το Κεντ της Αγγλίας και ιδρύθηκε το 2017 από τους Χάρη Πυλαρινό, Τζέιμς Χούκερ και Αρη Ζηκόπουλο. Η ομάδα έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα προσομοίωσης υπολογιστικών συστημάτων την οποία ο εκάστοτε χρήστης καλείται να «χακάρει», μαθαίνοντας να αποκρούει τις κυβερνοεπιθέσεις. 

Επίσης, στην πλατφόρμα μπορούν να εγγραφούν εταιρείες ή και πανεπιστήμια δημιουργώντας τα δικά τους εργαστήρια για να προπονηθούν στην αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων ή δημοσιεύοντας θέσεις εργασίας που απευθύνονται σε όσους έχουν κατορθώσει να σπάσουν τους τεχνολογικούς τους γρίφους. Η εταιρεία απασχολεί 88 εργαζομένους, εκ των οποίων το 45% έχει τη βάση του στην Ελλάδα, δουλεύοντας είτε στα γραφεία που διατηρεί στην Αθήνα είτε απομακρυσμένα από τη Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη. Μέχρι το τέλος του 2021 στόχος της είναι να φθάσει τους 200 εργαζομένους, εκ των οποίων περίπου οι 100 θα απασχολούνται στις εγκαταστάσεις της startup στην Ελλάδα. Ηδη η εταιρεία αναζητεί νέα γραφεία στο Λονδίνο αλλά και στις ΗΠΑ, ενώ την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου η ομάδα της Hack The Box θα μεταφερθεί σε νέα γραφεία στον Αλιμο, που είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερα σε έκταση συγκριτικά με αυτά που διατηρεί τώρα στην ίδια περιοχή. Τα υφιστάμενα γραφεία θα τα αξιοποιήσει και θα τα μετατρέψει σε στούντιο παραγωγής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα έσοδα της εταιρείας υπολογίζονται μεταξύ 5-10 εκατ. δολ., με το 40% των χρηστών της πλατφόρμας να προέρχεται από την Αμερική, τη βασικότερη αγορά της εταιρείας. 

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πάνω από 20 εκατομμύρια ώρες εκπαίδευσης στην πλατφόρμα, ενώ τα έσοδα της Hack The Box έχουν σημειώσει άνοδο πάνω από 1.000% τα τελευταία δύο χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή