Άλμα εσόδων κατά 52% το α΄ τρίμηνο του έτους για την Entersoft

Άλμα εσόδων κατά 52% το α΄ τρίμηνο του έτους για την Entersoft

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική ενίσχυση μεγεθών εμφάνισε η Entersoft κατά το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς. Η εισηγμένη, σε επίπεδο ομίλου, παρουσίασε αυξημένα κατά 52% έσοδα, που διαμορφώθηκαν στα 6,3 εκατ. ευρώ από 4,2 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων υπερδιπλασιάστηκαν και ανήλθαν σε 2,6 εκατ. ευρώ, έναντι 1,2 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο του 2020, σημειώνοντας αύξηση 112,6%, ενώ η κερδοφορία προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων (EBITDA) ενισχύθηκε κατά 95%, στα 3,1 εκατ. ευρώ. Περίπου το 90% των εσόδων της εταιρείας, ήτοι 5,6 εκατ. ευρώ, προέρχεται από τη δραστηριότητα στην ελληνική αγορά, ενώ από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προέρχεται το υπόλοιπο τμήμα του κύκλου εργασιών.
Τα ρευστά διαθέσιμα της Entersoft διαμορφώθηκαν στο τέλος του τριμήνου σε περίπου 8,4 εκατ. ευρώ, από 7,3 εκατ. ευρώ στα τέλη του 2020, με την εισηγμένη να παραμένει χωρίς δανεισμό.

Η ενίσχυση των μεγεθών προήλθε λόγω και της ενσωμάτωσης στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου των πρόσφατων εξαγορών της δραστηριότητας Plexis ERP και της εταιρείας Optimum, ενώ η Wedia (εξαγοράστηκε από την εισηγμένη στις αρχές της άνοιξης) έχει ενοποιηθεί μόνο για τον μήνα Μάρτιο. Ταυτόχρονα, η εισηγμένη εμφάνισε οργανική ανάπτυξη, γεγονός που οδήγησε στη δημιουργία σημαντικού ανεκτέλεστου υπόλοιπου έργων. Σύμφωνα με την εισηγμένη, σημαντική είναι η άνοδος και των ετησίως επαναλαμβανομένων εσόδων από συμβόλαια νέων εκδόσεων λογισμικού, παροχής λογισμικού ως υπηρεσίας (Software as a Service SaaS) και υπηρεσιών ηλεκτρονικής τιμολόγησης (e-Invoicing).

Οπως εκτιμά η εταιρεία, τα αυξημένα διαθέσιμα, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα δανεισμού, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέες επενδύσεις από 13 έως 15 εκατ. ευρώ για το 2021. Η Entersoft προγραμματίζει περαιτέρω επενδύσεις στα συστήματα διαχείρισης πελατειακών σχέσεων, λόγω και του περαιτέρω ψηφιακού μετασχηματισμού επιχειρήσεων και Δημοσίου, και δρομολογεί νέες εξαγορές μικρότερων εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε Ρουμανία και Βουλγαρία.

To 2020, η Entersoft εμφάνισε αυξημένα κατά 7,5% έσοδα που ανήλθαν σε 16,57 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων ενισχύθηκαν κατά 47,7% και ανήλθαν σε 4,29 εκατ. ευρώ έναντι 2,91 εκατ. ευρώ το 2019. Σημειώνεται ότι στα τέλη της περασμένης χρονιάς η εταιρεία εξαγόρασε, προς 5,1 εκατ. ευρώ, την Optimum, που δραστηριοποιείται στον χώρο των εφαρμογών εξειδικευμένου λογισμικού για την εφοδιαστική αλυσίδα και τα logistics. 
Σημειώνεται ότι το 61% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης ελέγχεται από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, το 17% ανήκει σε ιδιώτες επενδυτές, ενώ ξένοι και Ελληνες θεσμικοί επενδυτές συμμετέχουν με 12% και 11%, αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή