Δυναμική η επιστροφή των πρακτορείων ΟΠΑΠ μετά το lockdown

Δυναμική η επιστροφή των πρακτορείων ΟΠΑΠ μετά το lockdown

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αισιόδοξος, λόγω των ενθαρρυντικών επιδόσεων των καταστημάτων του δικτύου του ΟΠΑΠ που επαναλειτούργησαν από τις 12 Απριλίου, εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος του εισηγμένου ομίλου Γιαν Κάρας, κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη αναλυτών. Κατά τη διάρκεια του «απαγορευτικού» αναπτύχθηκαν 75 νέα καταστήματα, ενώ σε 1.500 πρακτορεία αναβαθμίστηκε ο τεχνολογικός εξοπλισμός προβολής βίντεο.

Η διοίκηση του ΟΠΑΠ, κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις επιδόσεις των online δραστηριοτήτων κατά το πρώτο τρίμηνο, μετά και την πλήρη ενοποίηση του ομίλου με την Kaizen Gaming που μεγιστοποίησε τη συνεισφορά της Stoiximan. Επίσης, νέα υψηλά κατέγραψαν και οι διαδικτυακές δραστηριότητες του ΟΠΑΠ (pamestoixima.gr και tzoker.gr), καθώς τετραπλασιάστηκαν τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) τους σε ετήσια βάση. Η εισηγμένη εκτίμησε ότι οι επιδόσεις των διαδικτυακών παιχνιδιών θα παραμείνουν ισχυρές και κατά το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης.

Οπως ακόμη έγινε γνωστό χθες, ο ΟΠΑΠ θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες του για την περαιτέρω ψηφιοποίηση των καταστημάτων και της παικτικής εμπειρίας που αυτά προσφέρουν. Η επαναλειτουργία των καταστημάτων του ΟΠΑΠ συνοδεύτηκε από την ενίσχυση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου του οργανισμού, με νέα αθλητικά γεγονότα, νέες επιλογές στον αθλητικό στοιχηματισμό και νέα παιχνίδια. Στο πλαίσιο της περαιτέρω ψηφιοποίησης της εμπειρίας του πελάτη, η εταιρεία διαθέτει ήδη το νέο πρόγραμμα πιστότητας «ΟΠΑΠ Επιβραβεύσεις». Το νέο πρόγραμμα, που αφορά όλα τα παιχνίδια που διατίθενται μέσω των καταστημάτων ΟΠΑΠ, επιβραβεύει τους παίκτες με διάφορους τρόπους (π.χ. δώρα και προσφορές), ενισχύοντας ταυτόχρονα την εμπειρία του πελάτη μέσω της χρήσης κινητού τηλεφώνου.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) ανήλθαν σε 174,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 61,3 εκατ. ευρώ. Κατά το πρώτο τρίμηνο, η εισηγμένη είχε ταμειακές εκροές από λειτουργικές δραστηριότητες 20,2 εκατ. έναντι εισροών 33,4 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο, ως αποτέλεσμα της χαμηλότερης κερδοφορίας και σχετικών απαιτήσεων που συνδέονται με την εισφορά επί του GGR. 

Τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ ανήλθαν σε 10,3 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο, με το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας να έχει αναθεωρήσει ανοδικά την πρότασή του προς τη γενική συνέλευση των μετόχων για το μέρισμα χρήσης 2020, από τα 0,45 ευρώ στα 0,55 ευρώ ανά μετοχή. Σημειώνεται ότι οι δραστηριότητες παιγνιομηχανών VLTs παραμένουν σε αναστολή από τις αρχές Νοεμβρίου 2020, ενώ από τις 24 Μαΐου αναμένεται το άνοιγμα των καταστημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή