Κέρδη 2,2 εκατ. ευρώ εμφάνισε η Epsilon Net το πρώτο τρίμηνο

Κέρδη 2,2 εκατ. ευρώ εμφάνισε η Epsilon Net το πρώτο τρίμηνο

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική αύξηση μεγεθών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2020, η Epsilon Net. Η εταιρεία πληροφορικής εμφάνισε ενισχυμένο κατά 110,6% κύκλο εργασιών, στα 8 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (Ebitda) και τα καθαρά κέρδη να αυξάνονται σε ποσοστό 207,7% και 463,8% σε 2,7 και 2,2 εκατ. ευρώ, αντιστοίχως. Τα ίδια κεφάλαια της εισηγμένης αυξήθηκαν σε 24,3 εκατ. ευρώ από 13,9 εκατ. ευρώ, ο καθαρός δανεισμός διαμορφώνεται σε 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα αυξήθηκαν κατά 64,7%, σε 14 εκατ. ευρώ. Η σημαντική αυτή βελτίωση των μεγεθών αποδίδεται και στην πλήρη ενοποίηση της εταιρείας Data Communication, που εντάχθηκε στην Epsilon Net τον Νοέμβριο του 2020, και πρόσθεσε, κατά το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, πωλήσεις της τάξεως των 1,6 εκατ. ευρώ και κερδοφορία 279 χιλ. ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση των εξαγορών της Data Communication και της SingularLogic, ο αριθμός των ενεργών εγκαταστάσεων (λογισμικών) της Epsilon Net υπερδιπλασιάστηκε σε 70.000 από 30.000 στις αρχές του 2020. Η SingularLogic, που ενοποιείται με τη μέθοδο της καθαρής θέσης από το πρώτο δεκαήμερο του περασμένου Ιανουαρίου, έχει μικρή συμμετοχή στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. Αντίστοιχα, χαμηλή συνεισφορά εμφανίζει και η θυγατρική Epsilon SingularLogic, που ιδρύθηκε στις 22 Ιανουαρίου και συνεπώς μέχρι τη λήξη του τριμήνου ενσωματώθηκε σε αυτή, μόνο ένα μικρό τμήμα πωλήσεων του δικτύου αντιπροσώπων.

Ωστόσο, η συνεισφορά της Epsilon SingularLogic αναμένεται να ισχυροποιηθεί κατά τα προσεχή τρίμηνα, καθώς οι εμπορικολογιστικές εφαρμογές, όπως και οι εφαρμογές που αφορούν επιχειρησιακές λειτουργίες (EPR) θα ενοποιηθούν με τη συγκεκριμένη θυγατρική.

«Το 2021 αποτελεί για τον όμιλο της Epsilon Net μια δημιουργική χρονιά με έντονους αναπτυξιακούς ρυθμούς. Πρωταγωνιστούμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και μέσα από συνεργασίες και συνέργειες δημιουργούμε την επόμενη μέρα με γνώμονα τις αξίες μας, το εταιρικό όραμα και την προσήλωση στους πελάτες μας. Στόχος μας να παράγουμε καθημερινά αξία για τους ανθρώπους μας, τους συνεργάτες και τους μετόχους μας.

Συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος την εξέλιξη των προϊόντων μας, με συνεχείς επενδύσεις σε web και cloud τεχνολογίες, προσήλωση στην τεχνολογική καινοτομία και στόχο την αυξημένη λειτουργικότητα των συστημάτων μας.

Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου είναι καρπός αυτών των προσπαθειών» δήλωσε, σχολιάζοντας τα μεγέθη πρώτου τριμήνου, ο Γιάννης Μίχος, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της Epsilon Net.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή