Aλλάζει αναγκαστικά επωνυμία η πτωχευμένη παλιά Creta Farm

Aλλάζει αναγκαστικά επωνυμία η πτωχευμένη παλιά Creta Farm

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωχευμένη και έτοιμη να αλλάξει αναγκαστικά επωνυμία βρίσκει την παλιά Creta Farm η συμπλήρωση 20 ετών από την πρώτη φορά που κυκλοφόρησε η σειρά των προϊόντων με την ονομασία «Εν Ελλάδι»· προϊόντα πάντως που εξακολουθούν να βγαίνουν από τη νέα Creta Farm Τροφίμων, όπως έχει ονομασθεί, υπό τον έλεγχο του επιχειρηματία Δημήτρη Βιντζηλαίου.

Ειδικότερα, στις 23 Ιουνίου συγκαλείται –στην ουσία από τον ειδικό διαχειριστή– έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Creta Farm ABEE με θέμα της ημερήσιας διάταξης την αλλαγή της επωνυμίας της εταιρείας σε «Αλλαντοβιομηχανία Ρεθύμνου ΑΒΕΕ». Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Βιντζηλαίο, στον οποίο πέρασε η εταιρεία μετά την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης τον περασμένο Αύγουστο, ο οποίος μίλησε στην «Κ», η αλλαγή της επωνυμίας δεν αφορά την εταιρεία που έχει αναλάβει ο ίδιος και η οποία από τον περασμένο Ιανουάριο έχει μετονομασθεί σε «Creta Farm Τροφίμων Μονοπρόσωπη ΑΒΕΕ», αλλά στο «κουφάρι» της παλιάς εταιρείας. Και αυτό διότι η παλιά εταιρεία δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί το σήμα Creta Farm.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι δικαστικές εκκρεμότητες για την εταιρεία. Την Παρασκευή 4 Ιουνίου έχει ορισθεί να συζητηθεί από το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου η αίτηση ακύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης την οποία είχε καταθέσει ο έτερος εκ των δύο παλαιών μετόχων, ο κ. Κ. Δομαζάκης. Η αίτηση είχε ορισθεί να συζητηθεί στις 5 Μαρτίου, όμως λόγω του lockdown η δίκη αναβλήθηκε. Πάντως, και η συζήτηση της Παρασκευής αναμένεται να αναβληθεί, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» κάτι τέτοιο θα ζητήσει η πλευρά Δομαζάκη, επικαλούμενη νέα γεγονότα που έχουν προκύψει στην υπόθεση.

Σε ό,τι αφορά την εταιρεία που λειτουργεί, σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες εκσυγχρονισμού της μονάδας παραγωγής στην Κρήτη, με τις σχετικές επενδύσεις να ανέρχονται σε 3,5 εκατ. ευρώ. Στις προθέσεις της διοίκησης είναι επίσης να γίνουν έργα εκσυγχρονισμού και του βιολογικού καθαρισμού, για τα οποία μάλιστα θα επιδιωχθεί ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο. Η εταιρεία επιπλέον έχει ολοκληρώσει εργασίες εκσυγχρονισμού των γραφείων της και του logistics center στο Κρυονέρι Αττικής, αντικαθιστώντας τα ψυγεία. 

Vegan «αλλαντικά»

Στα σχέδια της εταιρείας είναι ακόμη η είσοδος στα vegan «αλλαντικά», κάτι που προγραμματίζει να κάνει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Η παραγωγή των εν λόγω προϊόντων θα γίνεται στη Σπάρτη σε ειδικό ανεξάρτητο χώρο, στο εργοστάσιο της «Λακωνικής Τροφίμων», που επίσης ανήκει στον Δ. Βιντζηλαίο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή