Περιορισμένη άνοδος στο Χρηματιστήριο

Περιορισμένη άνοδος στο Χρηματιστήριο

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ξεκίνησε με αρκετή επιφυλακτικότητα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας τα βήματα των ευρωπαϊκών αγορών, ωστόσο η επιστροφή των αγοραστών λίγο πριν από τις 15.00 έδωσε νέα ώθηση στον Γενικό Δείκτη ώστε να σπάσει για μία ακόμη φορά τις 900 μονάδες. Το «σήμα» έδωσαν οι τραπεζικές μετοχές, ενώ σημαντικές ήταν και οι στηρίξεις από επιλεγμένους τίτλους της μεσαίας καθώς και της μικρής κεφαλαιοποίησης. Τα νέα από το μέτωπο του ΑΕΠ του α΄ τριμήνου, το οποίο κινήθηκε σε πολύ καλύτερα επίπεδα από ό,τι αναμενόταν, έδωσαν πρόσθετο αέρα στο Χ.Α., με τους αναλυτές να εκτιμούν πως ο Γενικός Δείκτης, ο οποίος υπεραπέδωσε για μία ακόμη φορά έναντι των ευρωπαϊκών μετοχικών δεικτών, είναι πιθανό να συνεχίσει να το κάνει μεσοπρόθεσμα, με βοήθεια τα όλο και καλύτερα στοιχεία που θα έρχονται από το οικονομικό μέτωπο, αλλά και από το μέτωπο των εισηγμένων, με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου να συνεχίζεται.

Ετσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,74% στις 901,60 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 58,03 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,89%, στις 2.188,07 μονάδες, στο +0,90% και στις 1.416,69 μονάδες έκλεισε η μεσαία κεφαλαιοποίηση, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 2,18%, στις 562,81 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,58%, ενώ στο +3,68% διαμορφώθηκε η άνοδος στον τραπεζικό δείκτη.

Η γενικότερη κόπωση που παρατηρείται στην αγορά μετά το ράλι έως τις 920 μονάδες σε δεικτοβαρή χαρτιά έδωσε τη σκυτάλη της ανόδου σε μετοχές της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης, όπως παρατηρεί ο Μάνος Ζαχαράκης της Beta Securities. Το άνοιγμα της ψαλίδας των αποτιμήσεων και η αναζήτηση νέων δυνητικών αποδόσεων έστρεψαν ένα μικρό, αλλά ικανό να οδηγήσει σε εξάρσεις, μέρος των εισροών σε μετοχές που έχουν υστερήσει στο πρόσφατο ράλι τιμών αλλά δικαιολογούσαν βάσει θεμελιωδών ή ειδικών χαρακτηριστικών (αντικείμενο δραστηριότητας, κλάδος, αξία παγίων, προοπτικές) το ενδιαφέρον της αγοράς.

Διαπιστώνεται ανακύκλωση της ρευστότητας σε άλλες ιδέες με κύριο γνώρισμα το αυξημένο προφίλ ρίσκου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή