Οφελος 110-180 εκατ. για Intralot από το ντιλ με τους ομολογιούχους

Οφελος 110-180 εκατ. για Intralot από το ντιλ με τους ομολογιούχους

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από 110 έως 180 εκατ. ευρώ θα μειωθεί ο δανεισμός της Intralot μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η εισηγμένη με τους ομολογιούχους, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Intralot, Χρυσόστομος Δ. Σφάτος, κατά τη χθεσινή ετήσια γενική συνέλευση. 

Η Intralot, όπως έχει κάνει γνωστό, κατέληξε σε συμφωνία με το 82,62% των κατόχων ομολογιών, ύψους 250 εκατ. ευρώ και λήξεως 2021 (SUNs 2021). Το ποσοστό των ομολογιούχων θα αυξηθεί στο 90% μετά την έκδοση νέων ομολογιών, όπως προβλέπει δηλαδή ο νόμος για να λάβει χώρα η διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων. Επίσης, μέλη της ομάδας ομολογιούχων τύπου SUNs 2021 κατέχουν επιπλέον ποσοστό, άνω του 13%, των ομολογιών, συνολικού ύψους 500 εκατ. και λήξεως 2024, ενώ ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί πόσοι από αυτούς συμμετέχουν στη διαδικασία.

«Πλέον όλα εξαρτώνται από τη δική μας προσπάθεια να βελτιώσουμε και την παρουσία μας στις αγορές όπου αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε» σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intralot, Σωκράτης Κόκκαλης. Πρόσθεσε ότι η συμφωνία προβλέπει μια ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους 147,6 εκατ. ευρώ «που δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να ολοκληρώσει με έναν συναινετικό τρόπο μια μερική αποπληρωμή του ομολόγου του 2021 στην ονομαστική του αξία, όπως προβλέπεται από τους όρους της δανειακής σύμβασης». Παρέχοντας διευκρινίσεις για τους όρους του δανείου, ο κ. Σφάτος σημείωσε πως το επιτόκιο της συμφωνίας για την ενδιάμεση χρηματοδότηση «μπορεί να φαίνεται μεγαλύτερο (σημ.: σε σχέση με την αρχική συμφωνία), αλλά η διαφορά οφείλεται στο hedging (σημ.: αντιστάθμιση) του συναλλαγματικού κινδύνου, επειδή το δάνειο έχει μετατραπεί σε δολάρια».

Τα σχέδια της Intralot προβλέπουν την εισαγωγή της Intralot Inc. στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με την ενίσχυση της δραστηριότητας στις ΗΠΑ να αποτελεί άμεση προτεραιότητα για την εισηγμένη.

«Η βασική μας προσπάθεια θα επικεντρωθεί στη θυγατρική μας εταιρεία της Αμερικής, η οποία έχει φέρει και τα καλύτερα αποτελέσματα στον όμιλο και με τη συμμετοχή πλέον στο μετοχικό κεφάλαιο των ομολογιούχων του 2021 –προς το παρόν ενός ποσοστού 18%-19%–, αλλά είναι ανοιχτή η διαδικασία για να συμμετάσχουν και άλλοι ομολογιούχοι μέχρι 49%», σημείωσε ο κ. Κόκκαλης.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 η Intralot εμφάνισε βελτιωμένα μεγέθη, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, εμφανίζοντας αυξημένα κατά 9,3% και κατά 55,4% τα έσοδα και τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA), σε 102 εκατ. ευρώ και 24,4 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα. Κατά τη διοίκηση της εισηγμένης, οι επιδόσεις του δευτέρου τριμήνου θα είναι εξίσου βελτιωμένες συγκριτικά με τις αντίστοιχες του 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή