Θυρίδες παραλαβής στο Cosmos Sport Ερμού

Θυρίδες παραλαβής στο Cosmos Sport Ερμού

Η εγκατάσταση των πρώτων θυρίδων στο κατάστημα της Ερμού έχει πιλοτικό χαρακτήρα

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εγκατάσταση θυρίδων (lockers) στο νέο της εμβληματικό κατάστημα επί της οδού Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας, προχώρησε η αλυσίδα αθλητικών ειδών Cosmos Sport, κάτι που σημαίνει ότι οι καταναλωτές που κάνουν τις παραγγελίες τους ηλεκτρονικά θα μπορούν να παραλαμβάνουν οι ίδιοι τα προϊόντα ανά πάσα στιγμή της ημέρας, χωρίς μάλιστα να χρειάζεται να εισέλθουν στο κατάστημα, ακόμη και όταν αυτό είναι ανοιχτό. Η εγκατάσταση των θυρίδων έχει γίνει σε συνεργασία με την εταιρεία Printec.

Η εγκατάσταση των πρώτων θυρίδων στο κατάστημα της οδού Ερμού έχει πιλοτικό χαρακτήρα και από την αποτελεσματικότητά της θα εξαρτηθεί εάν θα επεκταθεί η λύση αυτή και σε άλλα σημεία πώλησης της Cosmos Sport, καθώς και εάν η Printec θα προχωρήσει σε ανάλογες συνεργασίες με άλλες λιανεμπορικές επιχειρήσεις.

Η νέα υπηρεσία Express Click & Collect 24/7 λειτουργεί ως εξής: Ο καταναλωτής επισκέπτεται το ηλεκτρονικό κατάστημα της Cosmos Sport (cosmossport.gr) και ολοκληρώνοντας την παραγγελία, επιλέγει σαν κατάστημα παραλαβής το Cosmos Sport Ερμού (βρίσκεται στην οδό Ερμού 65 και Αιόλου) και την επιλογή 24/7 παραλαβή από Lockers, πληρώνει την παραγγελία ηλεκτρονικά, είτε με κάρτα είτε με PayPal και μόλις λάβει το σχετικό ενημερωτικό sms, έχει στη διάθεσή του τρεις ημέρες για να παραλάβει καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου τα προϊόντα από τις θυρίδες που βρίσκονται στην εξωτερική πλευρά του καταστήματος. Για να ανοίξει τη θυρίδα πληκτρολογεί ένα PIN που έχει λάβει με το ενημερωτικό smsS. Για τη χρήση της θυρίδας δεν υπάρχει κάποιο πρόσθετο κόστος για τον καταναλωτή.

Εάν ο πελάτης δεν παραλάβει την παραγγελία του εντός 3 ημερών από τη λήψη του ενημερωτικού sms, τότε έχει τη δυνατότητα να την παραλάβει μέσα στο κατάστημα της αλυσίδας, επί της οδού Ερμού 81. Για την ώρα τουλάχιστον, δεν παρέχεται η δυνατότητα επιστροφής ενός αντικειμένου στη θυρίδα.
«Στόχος μας είναι πάντα να συνδυάζουμε τις τελευταίες τεχνολογίες με την πολυετή εμπειρία μας στην αυτοματοποίηση συναλλαγών και να μεταφράζουμε τις μοναδικές ανάγκες των πελατών μας και της αγοράς σε καινοτόμους λύσεις», σχολίασε ο κ. Κωνσταντίνος Σιδερόπουλος, Senior Sales Manager της Printec για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σημειώνεται ότι ήδη στο εξωτερικό η εγκατάσταση lockers και μάλιστα με δυνατότητα ψύξης έχει αρχίσει να επεκτείνεται και στον κλάδο των σούπερ μάρκετ. Πρόσφατα δε στην Ελλάδα ψηφίστηκε ρύθμιση σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα εγκατάστασης σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους του Δημοσίου (Δημόσιο, δήμοι και ευρύτερος δημόσιος τομέας) αυτόματων μηχανημάτων παράδοσης ταχυδρομικών αντικειμένων (postal lockers ή automated parcel machines). Η εταιρεία ταχυμεταφορών που συνάπτει σύμβαση με τον δημόσιο φορέα θα καταβάλλει για κάθε μηχάνημα που εγκαθιστά αποζημίωση έως 5 ευρώ/τ.μ. ανά μήνα στους εξωτερικούς χώρους και έως 10 ευρώ/τ.μ. ανά μήνα στους εσωτερικούς χώρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή