Αναβλήθηκε η Γ.Σ. της Folli Follie

Αναβλήθηκε η Γ.Σ. της Folli Follie

Κατόπιν αιτήματος των εκπροσώπων των Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διά των νομικών εκπροσώπων τους έδωσαν, χθες, το «παρών» οι προφυλακισμένοι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος στην ετήσια γενική συνέλευση της Folli Follie με θέματα ημερήσιας διάταξης, μεταξύ άλλων, την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2019. Ο Δ. Κουτσολιούτσος, που εξακολουθεί να ελέγχει περίπου το 36% της εταιρείας, είχε ζητήσει να ενημερωθεί, μέσω του δικηγόρου του Γιώργου Γεωργιάδη, για σειρά ζητημάτων, όπως η εκκαθάριση της F.F. Group Sourcing και η απώλεια, ύστερα από διαιτητική απόφαση, της κυριότητας των μετοχών της Dufry που αποτιμώνται σε 53 εκατ. ευρώ.

Προτού ζητήσει την αναβολή της ψηφοφορίας των θεμάτων της γενικής συνέλευσης, ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε έντονα επικριτικός κατά των πεπραγμένων της σημερινής διοίκησης. Επικαλέστηκε τις παρατηρήσεις του αρνητικού πιστοποιητικού ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών της PricewaterhouseCoopers, για να υποστηρίξει το αίτημα αναβολής της ψηφοφορίας. «Καλούμαστε να εγκρίνουμε τις οικονομικες καταστάσεις του 2019, τα πεπραγμένα μετά από 21 ολοκληρους μήνες», ανέφερε. Υποστήριξε ακόμη ότι η διοίκηση της Folli Follie δεν έχει συμπεριλάβει τα αποτελέσματα των θυγατρικών στις ενοποιημένες καταστάσεις, όπου τα ίδια κεφάλαια «εμφανίζονται πλασματικά αυξημένα κατά 110 εκατ. ευρώ». «Σε αυτά συμπεριλάβετε τα 53 εκατ. ευρώ από την απώλεια των μετοχών της Dufry, που επί δύο χρόνια ακούγαμε ότι αποτελούν το πετράδι του στέμματος», σημείωσε κάνοντας λόγο για αδιαφάνεια ως προς τις εισπράξεις των πωλήσεων. «Κακώς προικοδοτήθηκε με το ακαταδίωκτο η διοίκηση», πρόσθεσε.

Κατά τη συζήτηση των θεμάτων δεν έλειψε η ένταση. Στην αίθουσα βρίσκονταν τουλάχιστον τέσσερις δικηγόροι των Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, που έβαλαν κατά της σημερινής διοίκησης.

Απαντώντας στις αιτιάσεις ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie, Γ. Σάμιος, τόνισε ότι ο ίδιος ανέλαβε καθήκοντα αρχές του 2020 και «όχι νωρίτερα, όπως εσφαλμένα υποστηρίζει η πλευρά Κουτσολιούτσου». Πρόσθεσε ότι η πλευρά Κουτσολιούτσου ζήτησε με εξώδικο η νέα διοίκηση να «μην πειράξει» τα στοιχεία προηγούμενων χρήσεων. «Ποια στοιχεία; Τα χειρόγραφα στην Ασία;», διερωτήθηκε ο κ. Σάμιος και πρόσθεσε ότι εν μια νυκτί συρρικνώθηκαν όλες οι δραστηριότητες της εταιρείας, η οποία απώλεσε 41 από τις 42 εμπορικές επωνυμίες της.

Για τον ημιτελή έλεγχο της Alvarez Marsal διευκρίνισε πως είχε, ήδη, σταματήσει όταν ανέλαβε καθήκοντα η νέα διοίκηση. «Μήπως μας κατηγορεί (σημ.: η πλευρά Κουτσολιούτσου) επειδή υπογράψαμε τη σύμβαση για τον έλεγχο forensic με την PwC;», είπε ο κ. Σάμιος. Σχετικά με τη μη ενοποίηση των θυγατρικών, ο CEO της Folli Follie σημείωσε χαρακτηριστικά πως «για τον πλούτο τους έχουν αποφανθεί οι ποινικές αρχές και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς».

Για την F.F. Group Sourcing, που εκκαθαρίστηκε, ο κ. Σάμιος είπε ότι η εταιρεία βρισκόταν αντιμέτωπη με οικονομική αιμορραγία. Είχε χρηματοδοτηθεί μέχρι το 2019 με 277 εκατ. δολ., ενώ τα ίδια κεφάλαιά της ήταν αρνητικά κατά 220 εκατ. δολ. Σχετικά με την απώλεια των μετοχών της Dufry, ο δικηγόρος της Folli Follie, Θέμης Σοφός, παρέθεσε το ιστορικό της υπόθεσης, εξηγώντας γιατί η διαιτησία απέρριψε την επιχειρηματολογία της Folli Follie.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση της Folli Follie έχει υποβάλει προς έγκριση στη Δικαιοσύνη τη συμφωνία εξυγίανσης, η οποία έχει τροποποιηθεί βάσει όσων έχει ζητήσει το δικαστήριο. Η εξ αναβολής γενική συνέλευση αναμένεται να λάβει χώρα εντός 20 ημερών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή